Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone’lara ne kadar zam yapacak?

Apple, iPhone’lara ne kadar zam yapacak?

0

23 Kasım Salı gününden bu yana Apple Türkiye, çevrimiçi satış sitesindeki tüm ürünleri satışa kapattı. Bu hamlenin dolar kurundan olduğu aşikar olsa da, birçok kullanıcı da sipariş veremediğini ya da siparişlerinin iptal edildiğini belirtiyor. Peki Apple, ürünlerini tekrar satışa açınca ne kadar zam yapacak? Sizler için bazı cihazlar için olması beklenen dolar kuru üzerinden hesaplama yaptık. Sonuç oldukça şaşırtıcı….

Apple, iPhone’lara ne kadar zam yapacak?

Dilerseniz sözü uzatmadan sizleri videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Teknolojik ürünlerin vergisini hesaplamak için: https://bit.ly/3p2mySa

Türk Lirası son 1 yıldır sürekli bir dalgalanma içerisinde ilerliyordu. Fakat geçtiğimiz Eylül ayında başlayan değer kaybı bu ay zirveye ulaştı. Bugün itibariyle 1 dolar, 13.527 TL seviyesine gelerek tarihinin en yüksek değerine ulaştı. Şu anda pek çok çevrim içi teknoloji satış platformu ve mağaza Kasım ayı indirimlerini sürdürüyor. Fakat böyle bir ortamda Apple’ın kendi sayfası üzerinde bir anda tüm satışları durdurması dikkatleri topladı.

Hesapladığımız telefonlar arasında yer alan iPhone 11, ABD’de 499 dolar fiyat etiketine sahip. iPhone 11’in ülkemizdeki resmi satış fiyatının dolar karşılığı ise 479 dolar. Bu tutarı, 1 doları 12 TL (25 Kasım dolar kuru) olarak düşünürsek, aşağıda da görebileceğiniz tüm vergiler eklendiğinde 11.293 TL tutuyor.

Apple’ın bu yılın Eylül ayında tanıttığı en yeni akıllı telefonu olan iPhone 13 ise ABD’de 799 dolar satış fiyatına sahip. Bu telefonun Türkiye satış fiyatını dolara çevirdiğimizde ise 719 dolar yapıyor. Bu tutarı, güncel kurdan çevirip üzerine de vergileri eklediğimizde ise ortaya çıkan yeni satış fiyatı 16.951 TL oluyor.

Son olarak 40 bin TL fiyatı olması birçok insan tarafından beklenen ancak olmayan iPhone 13 Pro Max, ABD’de 1.099 dolara satılıyor. Ülkemizdeki fiyatın dolar karşılığı ise 1.078 dolar tutuyor. Aynı şekilde güncel kura çevirip vergileri eklediğimizde ise karşımıza 25.415 TL yeni satış fiyatı çıkıyor

Ürünlerin fiyatları yükseldikçe tahminlerimiz ile açıklanacak tutarla arasındaki fark, sübvanse oranıyla doğru orantılı olarak artacaktır. Ayrıca Apple’ın stoklarını hangi kur oranı üzerinden yenileyeceğini bilmiyoruz. Üstelik şirket akıllı telefonlarını en az yüzde 60 kar oranıyla satıyor. Dolayısıyla pazarda faaliyet göstermeye devam edebilmek için bu artışın büyük bir kısmını üstlenebilir.

Not: Hazırladığımız liste sadece tahmindir. Apple’ın satışlarına tekrar ne zaman başlayacağı ve hangi fiyatla yapacağı henüz bilinmiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz