Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 13 için önemli bir karar aldı!

Apple, iPhone 13 için önemli bir karar aldı!

0

Pandemi süreciyle başlayan çip krizi, başta akıllı telefon ve otomobil sektörü olmak üzere birçok alanda etkisini gösterdi. Ekim ayında iPhone 13 tedariği konusunda sorun yaşayan Apple, üretim hedeflerini düşürdü.

Apple, kasım ayında iPhone 13 tedariği konusunda sıkıntı yaşamamak için iPad üretimini yüzde 50 oranında düşürdü. Çip krizinin etkilerinin azaldığını gözlemleyen şirket, tekrar üretimi hızlandırmak için çalışmalara başladı.

iPhone 13 üretim hedefi 10 milyon adede düşürüldü

Şirkete yakın olduğu belirtilen bir kaynak, Bloomberg’e konu hakkında açıklama yaptı. Apple’ın bileşen tedarikçileriyle tekrar görüştüğünü belirten kaynak, “Apple, tedarikçilerine iPhone 13’e olan talebin yavaşladığını söylüyor. Ayrıca şirket, satıcılara öngörülen siparişlerin gerçekleşmeyebileceğini açıkladı.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan çip krizi, birçok firmayı derinden etkiledi. 2016 yılından bu yana ilk kez tahmini gelirine ulaşamayan Apple, beklenen gelirin 6 milyar dolar altında seyrediyor.

Yeni genişletilmiş iade politikası ile gündeme gelen Apple, 1 Kasım ve 25 Aralık tarihleri arasındaki iade politikasını 8 Ocak tarihine kadar uzattı.

Bu yeni genişletilmiş iade politikasının iPhone, iPadMacApple WatchApple TVAirpodHomePod mini ve diğer Apple ürünleri için geçerli olacağı belirtildi. Ayrıca yalnızca TürkiyeABDİngiltereKanadaAvustralyaYeni ZelandaAlmanya ve diğer bazı pazarlardan alışveriş yapanlar bu politikadan yararlanabilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz