Ana Sayfa Apple iPhone 6 Plus artık eski ürünler kategorisine girdi!

iPhone 6 Plus artık eski ürünler kategorisine girdi!

0

Apple’ın bir dönem en çok beğenilen ve fazlasıyla satılan modeli iPhone 6 ve 6 Plus, yavaş yavaş emekliye ayrılıyor. iPhone 6 Plus modeli firma tarafından eski ürünler kapsamına alındı.

iPhone 6 Plus artık nostalji ürün kategorisinde!

Apple’ın eski ürünler diyebileceğimiz Vintage adı verilen tanımlamasına göre 5 yıldan fazla ve 7 yıldan az bir süre boyunca firmanın satışını durdurduğu ürünler bu kapsama alınıyor. Bu cihazlar 5 yıla kadar standart teknik servis imkânlarından faydalanırken 7 yıla kadar da sadece uygun yedek parçası varsa teknik servis hizmeti sunulabiliyor.

2014 yılında piyasaya çıkan iPhone 6 Plus firmanın en büyük boyutlu cep telefonu olmuştu. 5.5 inçlik ekrana sahip olan model iPhone 8 Plus ile birlikte 2016 tarihinde piyasadan kaldırıldı. iOS 13 ile birlikte de yazılım desteği kesildi.

iPhone 6 ise biraz daha şanslı zira iOS 13 ile desteği kesilse bile 2018 yılında piyasadan kaldırıldığı için eski ürünler kapsamına girmedi. 2023 yılı sonrasında bu model de standart destekten mahrum olacak. Ayrıca iPad 4 modelinin tamamen teknik servis dışı kalacağı da gelen bilgiler arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz