Ana Sayfa Apple Apple, önümüzdeki yıl birden fazla Mac modelini piyasaya sürebilir

Apple, önümüzdeki yıl birden fazla Mac modelini piyasaya sürebilir

0

Bloomberg editörü Mark Gurman, Apple’ın 2022 yol haritasına ışık tutacak bazı detaylar paylaştı. Cupertinolu şirketin gelecek en az beş yeni masaüstü ve dizüstü bilgisayar piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor. İşte 2022’de çıkış yapması beklenen modeller:

  • Apple Silicon tabanlı 27 inç iMac
  • M2 işlemcili yeni MacBook Air
  • Güncellenmiş Mac mini
  • Giriş seviyesi bir MacBook Pro
  • Apple Silicon işlemcili yeni Mac Pro

Giriş seviyesi MacBook Pro ve diğer tahminler

Apple, Intel işlemciler yerine kendi tasarladığı ARM tabanlı M1 işlemciler sonrası bu sene vitesi daha da yükseltti. Buna göre Apple, M1 Max ve Pro işlemcileri ile performansı daha da yükseltti. Gurman’a göre 2022 yılında teknoloji devi, bu performansı artırmanın yanında ürün yelpazesini de genişletme peşinde.

Mark Gurman, 24 inçlik iMac‘in yeni versiyonunda yeni M2 işlemcisinden güç alan üst düzey bir model ile geleceği iddiasında. Buna göre Apple 2022 içinde M2 ile güçlendirilmiş MacBook Air‘i de tanıtabilir. Gurman, yeni bir giriş seviyesi MacBook Pro iddiasını da yineledi.

Mac Pro son olarak 2019 yılında yenilendi

Mark Gurman daha önce de yeni nesil giriş seviyesi MacBook Pro modelinin yeni nesil MacBook Air ile aynı M2 işlemci içereceğini iddia etti. Gurman’a göre, M2 işlemcisinin de M1 yongasıyla aynı sayıda CPU çekirdeğine sahip olma ihtimali var. Bu anlamda teknoloji yazarı, M2 işlemcisinin 10 adet grafik çekirdeği ve iyileştirilmiş performans ile geleceği iddiasında.

Gurman ayrıca 2022 yılında Mac Mini güncellemesi, Apple işlemciye sahip yeni bir Mac Pro beklentisini de açıkladı. Mac Pro‘lar bildiğiniz gibi Apple’ın profesyoneller için ürettiği Mac modelleri. Rende tasarımı ile alay konusu olan model son olarak 2019 yılında karşımıza çıktı. Tabii ki bunların yanında yeni MacBook Pro modelleri de gelecek. Ancak yeni M2 işlemcinin yanında tıpkı bu sene olduğu gibi daha performanslı bir işlemcinin daha karşımıza çıkma ihtimali var.

Apple’ın giriş seviyesi MacBook Pro modeli ile MacBook Air arasında tasarım ve ağırlık dışında performansta nasıl farklar olacağı ise merak konusu. Her ne kadar henüz iddia seviyesinde olsa da Mark Gurman oldukça detaylı bir iddia ile karşımızda.

Apple bu sene yaptığı tanıtımda M1 Pro ve M1 Max adı altında iki yeni ARM tabanlı işlemci tanıttı. Teknoloji devinin TSMC‘nin 5 nm fabrikasyon süreci ile ürettiği işlemciler 2023 yılında ise yerini 3 nm teknolojisine bırakacak.

Üçüncü nesil iPhone SE geliyor

Söylentilere göre şirket önümüzdeki yıl Intel işlemcilerden kendi platformlarına geçiş sürecini tamamlayacak. Mark Gurman ayrıca Apple’ın güncellenmiş iPad Pro ve artırılmış gerçeklik (AR) başlığının yanı sıra 5G bağlantısını destekleyen üçüncü nesil iPhone SE akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi hedeflediğini söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz