Ana Sayfa Apple Otomobil hırsızlığında Apple AirTag kullanılıyor!

Otomobil hırsızlığında Apple AirTag kullanılıyor!

0

Apple’ın Nisan ayında duyurduğu AirTag, tüketicilerin çeşitli ürün ve eşyalarını takip etmesini sağlıyordu. Bu cihaz, insanların kolayca kaybolabilecek kişisel eşyalarını bulabilmeleri için bir anahtar bulucu olarak kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da, bazı alanlarda kötü niyetli kişiler tarafından kötüye kullanılabiliyor.

Canada York bölge polisi, halka açık yerlere park edilmiş arabaları çalmak için en az beş olayın AirTag kullanımını içerdiğini belirten bir bildiri yayınladı. Hırsızların AirTag’leri arabaların çeki demiri, tampon veya harici bir elektrik bağlantı noktası gibi gizli yerlerine yerleştirdiği ve araç sahiplerinin küçük cihazı fark etmesini zorlaştırdığı vurgulanıyor.

Bu AirTag’ler, arabanın konumunu hırsızlara bildirmek için yakındaki Apple cihazlarını kaynak olarak kullanıyor. Apple, konumları izlemek için AirTag’lerin kullanıldığından şüphelenirse yakındaki kullanıcılara bildirimler yayınlasa da, mağdurların bu uyarıları reddetmesi veya söz konusu uyarıları almak için bir Apple cihazı kullanmaması mümkün.

Bununla birlikte, AirTag görünüşe göre sadece araçları izleme noktasında kullanılıyor. Zamanı geldiğinde ise hırsızlar arabaya girmek için tornavida gibi farklı delici aletlere başvuruyor. York polisi şu anda beş araba hırsızlığı vakasını Apple AirTag ile ilişkilendirdi. Bunlar yalnızca bilinen vakalar ve diğer kötü niyetli insanların soygunlarında benzer yöntemleri kullanıyor olması muhtemel.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz