Ana Sayfa Haberler Hangi uygulama verilerimize ne kadar bakıyor?

Hangi uygulama verilerimize ne kadar bakıyor?

0

Apple, hem birinci taraf hem de üçüncü taraf uygulamaları için yeni iOS uygulaması gizlilik etiketlerini bir süredir kullanıma sunmuştu. Bilgilerinizin nasıl kullanıldığını tam olarak anlamak için App Store’daki uygulamaların yanı sıra iPhone ve iPad’de ön yüklü uygulamalar iOS uygulaması gizlilik ayrıntılarını nasıl kontrol edebileceğinize yakından baktık.

App Store Uygulama Gizliliği nasıl çalışıyor?

Uygulama İzleme Şeffaflığı nedir?

Uygulama İzleme Şeffaflığı; program geliştiricilerinin, sizi iPhone’unuzdaki diğer uygulamalar ve web siteleri aracılığıyla takip etmek için izin istemesini zorunlu tutuyor. “Peki geliştiriciler neden beni takip ediyor?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayalım:

Bildiğiniz gibi dijital dünyadaki hayatımızın bir parçası haline gelen reklamlar her uygulamada yer alıyor. Daha da ötesi artık kullanıcıya özel reklamlar da mevcut. Örneğin internetten araştırdığınız bir ürünün, 5 dakika sonra sosyal medyada karşınıza reklam olarak çıktığına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Uygulamaların bunu yapabilmek için nelere ilgi duyduğunuzu bilmeleri lazım, bilmek için de sizi sürekli takip etmeleri gerekiyor.

Bu zamana kadar uygulama geliştiricileri, kullanıcıları takip etmekte özgürdü. En azından işletim sistemlerinde takibi engelleyen bir özellik yoktu. Fakat Apple, iOS 14.5 güncellemesiyle takip etme konusunda tüm yetkiyi kullanıcıya verdi. Hangi uygulama olursa olsun, iznini iptal ettiğiniz andan itibaren telefonunuzda gerçekleştirdiğiniz hiçbir eylem takip edilemeyecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz