Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple M1 vs M2 render testi!

Apple M1 vs M2 render testi!

0

One More Thing etkinliğinde tanıtılan Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro modelinin ilk bakış videosunda kısa bir render işlemi gerçekleştirmiş ve sonucuna hayran kalmıştık. Aşağıdan izleyebileceğiniz karşılaştırma videosunda ise M1 MacBook Pro performansını bu yıl çıkan M2 işlemcili MacBook Air ile karşılaştırdık. İşte Apple M1 vs M2 render testi!

Apple M1 vs M2 render testi!

M1 MacBook Pro ya da M2 MacBook Air satın almak için buraya tıklayın

M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro, 8 çekirdekli CPU, 2,8 kata kadar daha hızlı performans sunarak kullanıcıların yüzünü gülümsetmeyi başarıyor ve grafikler 5 kat daha hızlı grafik performansı sağlıyor.

5 nm Apple M1 çipi, Thunderbolt ve USB 4 desteğini desteklediğini ve saniyede 11 trilyon işlemi işleyebilen 16 çekirdekli Neural Engine ile dünyanın en hızlı entegre grafik kartına sahip.

Eski modellere göre 3 kata kadar daha hızlı işlemci performansı ve 6 kata kadar daha hızlı grafik arabirimi performansı sunan yeni MacBook Pro, macOS Big Sur ile kullanıcılara yeni yetenekler katıyor. Güç tarafındaysa, yeni M1 işlemcisi sayesinde tek bir şarjla 20 saate kadar video oynatma süresi sunulabiliyor.

WWDC 2022 ile duyurulan yeni MacBook’un göze çarpan ilk değişikliği tasarım tarafında oldu. 2021 model MacBook Pro 14 inç ve MacBook Pro 16 inç’e benzeyen yeni Air, daha ince çerçeveler ile çentikli bir ekrana yer veriyor.

MacBook Air 2022 ekranı ise Liquid Retina olarak geliyor. Bu, daha önceki modellere kıyasla gözle görülür bir parlaklık ve renklerde artış sağlayacak. 13,6 inçlik bir ekran boyutuna yer veriyor. 500 nit ve öncekinden yüzde 25 daha parlak olan ekran, 1 milyar renk sunuyor.

M2 işlemcili MacBook Air kutu açılışı

Donanım tarafında ise MacBook Air kullanıcıları tatmin edecek. MacBook Air ve MacBook Pro 2022’ye M2 yongası güç verecek. Yeni MacBook Air ve Pro, M2 çipine sahip olan ilk Mac cihazı olacak. Yeni yonga, dört verimlilik ve dört yüksek performanslı çekirdek olmak üzere 8 çekirdekli bir CPU’ya sahip. Yeni çip; M1 Pro ve M1 Max’ten daha az, M1’den ise yüzde 18 daha güçlü.

Apple, daha önce MacBook Pro modelleri için duyurduğu MagSafe şarj konnektörünü yeni MacBook Air ile de sundu. 30 dakikada %50 şarj olan 67 watt’lık adaptör ile hızlı şarj desteği yer alacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz