Ana Sayfa Öne Çıkanlar 18 dakikada Apple etkinliği özeti!

18 dakikada Apple etkinliği özeti!

0

Apple, uzun süredir beklenen ve bugün düzenlediği etkinlikte iPhone 14 ailesi, Apple Watch 8, SE 2, Ultra ve AirPods Pro 2022 modelini tanıttı. Lansmanda tanıtılan tüm cihazlar ne sunuyor? Apple etkinlik özetimiz sizlerle.

iPhone 14 serisinin özellikleri!

Geçen yıl iPhone 13 serisine gücünü veren ve bu yıl yenilenen Apple A15 Bionic işlemcisi, bu yıl iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerine gücünü veriyor. Geçtiğimiz yıl 128 GB depolama alanına sahip olan iPhone, bu yıl da 128 GB alanla geldi.

5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen A15 Bionic işlemcisi, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ailesinin tüm üyelerine güç veriyor. 15 milyar transistörden oluşan işlemci, ikisi yüksek frekanslı olmak üzere 6 çekirdekten oluşuyor. Bununla birlikte cihazda 5G bağlantısı ve WiFi 6 teknolojisi yer alıyor.

Apple, rakiplerinden yüzde 50’ye kadar daha hızlı “bir akıllı telefondaki en hızlı işlemci” olduğunu, ayrıca grafiklerin rakiplerinden yüzde 30’a kadar daha hızlı olduğunu söyledi.

16 çekirdekli Neural Engine ile geliştirilmiş görüntü sinyal işlemcisi, A15 Bionic’i rakiplerinden ayırıyor. iPhone 14’ün bu versiyonu çoğu kullanıcının beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Ayrıca bugüne kadar ortaya çıkan sızıntıların büyük bir bölümü de doğru çıktı.

Pro iPhone’lar, Pro olmayan kardeşlerine göre önemli yükseltmeler sunuyor. 120 Hz ProMotion ekran teknolojisi en büyük farklardan birisi olmaya devam ederken dikkat çeken ilk detaylar şu şekilde;

– Çentik yerine Dynamic Island (Pro’ya Özel)
– Her zaman açık ekran (Pro’ya Özel)
– 48 MP ana kamera sensörü (Pro’ya Özel)
– Süper akıcı ve titremeyen videolar için Aksiyon Modu (Tüm iPhone 14’ler)
– Otomatik odaklamalı ön kamera (Tüm iPhone 14’ler)
– Apple A16 Bionic işlemci (Pro’ya Özel)

2017 yılında piyasaya sürülen iPhone X modeli ile çentikli ekran tasarımına geçiş yapan Apple aradan geçen 5 yılın ardından Pro modellerinde çentiğe veda etti. 

Önceki model ile benzer şekilde 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan iPhone 14 Pro Max, Android telefonları akıllara getiren ve Apple tarafından Dynamic Island olarak adlandırılan hap şeklindeki oyuk ile karşımıza çıktı. Kameraların yüzde 30 daha küçülmesiyle bu yapıya geçiş mümkün oldu ve yakınlık sensörü ekranın altına taşındı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz