Ana Sayfa Öne Çıkanlar İşletmenizi Büyütmenin 8 Kolay Yolu

İşletmenizi Büyütmenin 8 Kolay Yolu

0

İnternetin hayatımızın bir parçası olmasıyla birlikte insanlar e-ticarete yönelmiştir. Öte yandan, online bir iş kurmak, gerçek dünyada bir iş kurmaktan nispeten daha kolaydır. 

Ancak her işletme maalesef aynı ölçüde  büyümeyi başaramıyor. online bir işletmeniz varsa Google’da üst sıralara çıkmak için doğru araçları yada doğru alt yapıya sahip bir site kurma platformu bulmanız gerekir. 

Çevrimiçi büyümenin birçok yolu var. Bu makalede işletmenizi nasıl ücretsiz ve kolay bir şekilde büyütülebileceğini gözden geçireceğiz. 

1 – Sitenizin Mobil Uyumlu Olmasına Dikkat Edin

Sitenizi mobil uyumlu hale getirmek işinizi büyütmek için en ön önemli unsurlardan birisidir. Muhtmelen insanların %90’ından fazlası sitenizi cep telefonlarından ziyaret edecektir.. Web siteniz mobil uyumlu değilse, müşterilerinizin çoğunu kaçırabilirsiniz.

Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için birkaç ipucu:

  • Optimize edilmiş resimler: Siteniz için her zaman doğru resim boyutları kullanmaya dikkat edin.
  • Dokunabilir öğeler: Metin bağlantıları genellikle baş parmak için çok küçüktür. Dokunması veya tıklaması kolay olan daha büyük öğeler kullanın.
  • Kolay gezinme: Menüyü aşırı doldurmayın. Müşterilerinizi bunaltmak istemezsiniz.

Sitenizin bir mobil cihazda nasıl göründüğü hakkında fikir edinmenin kolay bir yolu, bilgisayarınızın web tarayıcısını küçültmektir. Ekranınızı ayarlayarak, insanların web sayfalarınıza bakarken ne gördüğü hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

2 – Arama Motorlarından Daha Fazla Organik Trafik Alın: SEO

SEO veya arama motoru optimizasyonu, web sitenizi daha arama dostu yapan bir dizi yönerge ve tekniktir. Temel düzeyde SEO öğrenerek web sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkarabilirsiniz.

Arama motoru optimizasyonu, online işinizi büyütmek için popüler bir dijital pazarlama stratejisidir. Organik aramalarda sıralama almak için çok sayıda yüksek kaliteli içerik oluşturmanız gerekir. Temel SEO konusunda uzmanlaşarak, web sitenizi arama motorları için optimize edebilir ve hedef pazarınıza kolayca ulaşabilirsiniz

3 – İşletmeniz için Sosyal Medyayı Kullanın

Facebook, Instagram, YouTube ve Tiktok’un son zamanlarda popüler hale gelmesinin bir nedeni var. Bu platformlar insanların ilgilerini çeken içeriği paylaşmalarını kolaylaştırırlar. Yaptığınız içerik ister ilginç veya ister komik olsun, sosyal medyanızda kitlenizi kolayca büyütebilirsiniz.

Yapılan bazı araştırmalara göre günümüzde sosyal medya kullanan 4.62 milyar insan var. Bu, dünya nüfusunun yarısından fazlası! 

İşini büyütmek isteyen her marka, sosyal medyada aktif bir şekilde varlığını sürdürmeli ve müşterileriyle etkileşime geçmelidir. 

Bir sosyal medya pazarlama kampanyası planlamaya veya düzenlemeye hazırsanız, aşağıda seçtiğimiz tavsiyelere bakmanızı öneririz:

  • Popüler hashtag’ler kullanın.
  • Reklam içeriğini düzenli olarak güncelleyin.
  • Hedef kitlenizi düzenli olarak takip edin.
  • Sosyal medya kampanyalarınıza tema ekleyin.

4- Google Analytics ile Verilere Göre Kararlar Alın

Dijital pazarlamayı kullanan birçok insan, büyüme stratejilerini planlamak için tahminler yapar. Ancak tahminden çok gerçek verilere ihtiyacınız vardır!

Google Analytics burada devreye girer. Sitenize kaç ziyaretçinin geldiğini, nereden geldiklerini ve ne yaptıklarını görmenizi sağlar. Bu verilere göre sizde hangi sayfalara öncelik vereceğinize karar verebilirsiniz. 

5 – Yüksek Kaliteli İçerik Üretin

İster bir blog, ister bir e-ticaret sayfası olun, yüksek kaliteli içerik oluşturmak büyümeniz için oldukça önemlidir.

Web için içerik oluşturmak, normal hayatınızda yazı yazmaktan çok farklıdır. İnternette insanların dikkat süreleri daha kısadır ve genellikle her kelimeyi okumak yerine sayfayı gözden geçirirler. İlgi çekici olmak ve bilgileri hızlı bir şekilde iletmek önemlidir. İçeriğinizi basit ve özlü tutun. Büyük metin parçalarından ve uzun, karmaşık cümlelerden kaçının.

Uzun yazıları kısa paragraflara bölün ve elinizden geldiğince görsel öğeler, videolar ve hatta podcastlar ekleyin. İşi yoğun olan ve okumaya çok vakti olmayan insanlar için kısa bir video veya dinleyebilecekleri bir podcast oldukça farklılık yaratabilir. 

Bonus İpucu: İkna Edici Olun!

Okurlarınızı etkilemek için ikna edici yazma tekniklerini kullanabilirsiniz. Bu tekniklerin örnekleri şunları içerir:

  • Özelliklerden ziyade kullanıcıya sağladığı faydalara odaklanın.
  • Güçlü kelimeler kullanın (kolay, ücretsiz, özel) ancak bunları akıllıca kullanın.
  • Doğrudan okuyucularınıza seslenin.
  • Sorular, ilginç gerçekler veya alıntılar kullanarak okuyucuların ilgisini çekin.
  • Okuyucunuzun sıkıntılı noktalarına değinin – bu, kitlenizi anladığınızı gösterir.

Yüksek kaliteli içerik oluşturmanın her zaman yazmakla ilgili olmadığını unutmayın. Yukarıda da yazdığımız gibi okuyucuların ilgisini çekmek ve içeriğinize ekstra değer katmak için görseller ve videolardan da yararlanabilirsiniz.

6 – Anahtar Bilgileri Kolay Bulunur Hale Getirin

Siteniz güzel bir şekilde tasarlanmış olsa bile, kullanıcıya aradıklarını hızlı bir şekilde veremiyorsanız, muhtemelen başka bir yere bakacaklar.

Ziyaretçilerin sitenizde kalmasını istiyorsanız, önemli bilgileri web sitenizde bulmayı kolaylaştırmanız gerekir:

  • İletişim Bilgileri – Kullanıcıların %64’ü ana sayfada bir şirketin iletişim bilgilerini görmek istiyor
  • Fiyatlandırma – Fiyatlandırmanız konusunda şeffaf ve açık olun
  • Gönderim ve İade Politikaları – Alışveriş yapanların üçte ikisi çevrimiçi bir ürün satın almadan önce iade politikası konusunda bilgi almak istiyor.
  • Konumunuz – Fiziksel bir konumunuz varsa, haritalar, yol tarifleri veya tesisinizin bir fotoğrafını kullanarak insanların sizi bulmasına yardımcı olabilirsiniz.

7 – Sitenizi Hedef Kitlenize Hizmet Edecek Şekilde Tasarlayın

Ziyaretçilerin sitenizi değerlendirmesinin yalnızca 50 milisaniye sürdüğünü biliyor muydunuz? Web tasarımı iyi bir ilk izlenim bırakmak için çok önemlidir. Kullanıcıları yarım saniye içinde sitenizin güvenilir, profesyonel ve zaman ayırmaya değer olduğuna ikna etmeniz gerekir.

İyi web tasarımının sırrı oldukça basittir: her zaman kimin için tasarım yaptığınızı unutmayın. Web sitenizi tasarlarken hedef kitlenizi göz önünde bulundurun. Böylece çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratacaksınız.

Web siteniz ziyaretçilerinizin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa, yeniden tasarlamanın zamanı geldi!

  • Markanız için doğru renk şemasını seçin.
  • Markaya uygun, okunabilir bir yazı tipi seçin.
  • Sitenizde gezinmeyi olabildiğince kolay hale getirin.

İşletmenizin Reklamını Yapın

Online işinizin reklamını yapmak da başarısı için kritik öneme sahiptir. Reklamlar, broşürler ve medya reklamları dahil olmak üzere birçok biçimde olabilir. Ek olarak, internet firmaları reklam uzantılarını kullanabilir ve tanınmış web sitelerinde reklamınızı gösterebilirsiniz. Bir işletmenin web sitesine bağlantı veren bir reklamdaki tıklama alanı mümkün olduğunca büyük olmalıdır.

Google Ads gibi çevrimiçi reklamcılık hizmetlerini kullanabilirsiniz. Bu ücretli bir hizmet olmasına rağmen, işletmenizin görünürlüğünü artırır. 

Hedeflenen müşterilere e-posta yoluyla ulaşarak reklamlarınıza daha kişisel bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Özel teklifler ve haber bültenleri için pop-up reklamlar ekleyerek tüketicileri işletmenizin en son ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmaya teşvik edebilirsiniz. 

Bonus Tavsiye: Wix Owner Uygulaması

Yukarıda verdiğimiz tavsiyeler işletmenizi büyütmenizdeki kesin çözümler olsa da biraz yorucu olabilir. Neyse ki sizin için bir çözüm bulduk!

Nerede olursanız olun zahmetsizce işletmenizi yönetmek ve büyütmek için Wix Owner uygulamasını kullanabilirsiniz. İşletmeniz sizi yansıtır! Uygulama aracılığıyla markanızı kişiselleştirebilirsiniz. 

Wix Owner uygulamasını şu bağlantıları kullanarak telefonunuza indirebilirsiniz:

Hızlı bir şekilde işletmenizi yönetmek ve büyütmek için Wix Owner uygulamasını hemen edinin!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz