Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple Watch Ultra’nın siren özelliğini test ettik!

Apple Watch Ultra’nın siren özelliğini test ettik!

0
Apple Watch Ultra Siren

Apple, Far Out etkinliği kapsamında ürün yelpazesini yeniledi. Lansmanda dikkat çeken yeni modellerden biri de Apple Watch Ultra oldu. Yeni tasarlanan akıllı saat, daha büyük ve düz bir ekrana yer veriyor. Apple Watch Ultra siren özelliğini denedik!

Apple Watch Ultra siren özelliğini test ettik!

Apple Watch Ultra’da siren özelliği sayesinde, yardıma ihtiyacınız olduğunda çevrenizdekileri hızlı ve kolay bir şekilde uyarabilirsiniz. Siren’i açtığınızda, Apple Watch Ultra düzenli aralıklarla tekrar eden ve yaklaşık 180 metre uzaklıktan duyulabilen sürekli bir siren çalıyor.

Siren, doğada veya çevrede genellikle duyulmayan ve birbirini izleyip tekrar eden iki farklı yapıya sahip benzersiz, yüksek perdeli bir sesten oluşuyor. Telefon görüşmeleri gibi durumlarda ve sayaçlar veya alarmlar çalarken duraklatılır ancak podcast’ler veya müzik çalarken duraklatılamıyor. Ayrıca Siren özelliği siz kapatana veya saatinizin pili bitene kadar çalmaya devam eder. Peki Siren nasıl açılır?

Siren’i açma

Eylem düğmesini veya yan düğmeyi kullanarak Siren’i açabilirsiniz.

Eylem düğmesini kullanma

Apple Watch Ultra Siren
  1. Siren sürgüsü görünene kadar Eylem düğmesini basılı tutun.
  2. Siren sürgüsünü kaydırarak geri sayım başlatın.
  3. Geri sayımdan sonra Siren başlar.

Alternatif olarak, Eylem düğmesini basılı tutup geri sayımı başlatabilir, ardından Siren başlayana kadar Eylem düğmesini basılı tutmaya devam edebilirsiniz. Bu sürekli basılı tutma eylemi kullanıldığında Siren’in başlatılmasını istemiyorsanız Ayarlar > Eylem Düğmesi‘ne gidin ve Açmak İçin Basılı Tut‘u kapatın.

Yan düğmeyi kullanma

Apple Watch Ultra Siren
  1. Siren sürgüsü görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun.
  2. Siren sürgüsünü kaydırarak geri sayım başlatın.
  3. Geri sayımdan sonra Siren başlar.

Siren’i kapatma

Apple Watch Ultra Siren

Geri sayım sırasında Siren’i iptal edebilirsiniz. Eylem düğmesini basılı tutuyorsanız iptal etmek için Eylem düğmesini bırakın. Geri sayımı Siren sürgüsünü kaydırarak başlattıysanız iptal etmek için avucunuzu saat ekranının üzerinde en az üç saniye bekletin. Siren çalarken durdurmak için Siren uygulamasında Durdur’a dokunun.

Siren uygulamasından ayrılırsanız Dock’u kullanarak uygulamayı hızla geri çağırabilirsiniz. Dock’u açmak için yan düğmeye basın, Siren uygulamasına dokunun ve ardından Durdur’a dokunun.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz