Ana Sayfa Haberler iOS 15.7.1 Release Candidate sürümü Face ID’yi bozuyor!

iOS 15.7.1 Release Candidate sürümü Face ID’yi bozuyor!

0

Reddit ve Twitter’daki kullanıcı raporlarına göre, bu hafta başlarında kullanıma sunulan iOS 15.7.1 RC sürümü, Face ID’nin en azından bazı iPhone’larda çalışmasını engelliyor. Etkilenen cihazlar arasında iPhone 12 Pro ve iPhone 13 Pro modelleri bulunuyor, ancak diğer modellerin de etkilenmesi de yüksek bir ihtimal.

iOS 15.7.1 RC Face ID sorunu yaşatıyor!

Etkilenen kullanıcılar, iPhone’larında Face ID’yi sıfırlamaya çalışan bir “Yüz Kimliği Kullanılamıyor” hatası alıyor ve bu da yüz tanımanın tamamen bozulmasına neden oluyor. Sorunun nedeninin ne olduğu veya Apple’ın sorunun farkında olup olmadığı ise belli değil.

iOS 15.7.1 face id

RC sürümleri genellikle iOS güncellemelerinin son sürümüyle aynı olur, ancak Apple’ın iOS 15.7.1’in önümüzdeki hafta halka sunulması beklenen sürümünden önce bir düzeltmeyle yeni bir Sürüm Adayı yayınlama ihtimali bulunuyor.

Bazı kullanıcılar iOS 16’ya güncelleme yapmayı istemiyor, bu nedenle Apple’ın bu sorunu iOS 15.7.1’de ele alması önemli. Ayrıca, iPhone 6s, iPhone‌ 6s Plus, birinci nesil iPhone SE, yedinci nesil iPod touch, ‌iPhone‌ 7 ve ‌iPhone‌ 7 Plus dahil olmak üzere iOS 15 ile uyumlu ancak iOS 16 ile uyumlu olmayan cihazların da olması sorunun büyük bir ciddiyeti kapsadığını ortaya koyuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz