Ana Sayfa Haberler iPhone için iOS 16.1, 8 yeni özellik ile bu akşam yayınlanacak

iPhone için iOS 16.1, 8 yeni özellik ile bu akşam yayınlanacak

0

Apple geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın açıklamasında iOS 16.1’in 24 Ekim Pazartesi günü iPadOS 16 ve macOS Ventura ile birlikte piyasaya sürüleceğini doğruladı. iOS 16.1, çeşitli hata düzeltmelerinin yanı sıra App Store’daki üçüncü taraf uygulamalarda iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı ve Canlı Etkinlikler desteği gibi iPhone kullanıcıları için en az sekiz yeni özellik içeriyor. Aşağıda, iOS 16.1’deki yeni her şeyi özetledik ve önümüzdeki hafta yayınlanacak güncelleme için tam sürüm notlarını paylaştık.

iOS 16.1 ile gelen 8 yeni özellik

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı


iCloud‌ Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı, Fotoğraflar uygulamasında aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızla fotoğraf paylaşmanızı kolaylaştırır. Bu özellik, en fazla beş kişinin iCloud aracılığıyla erişilebilen paylaşılan bir kitaplığa fotoğraf eklemenize, düzenlemenize veya kaldırmanıza olanak tanıyacak.

Canlı Etkinlikler

iOS 16.1 yayınlanacak

iOS 16.1, Canlı Etkinlikler özelliğini App Store’daki üçüncü taraf uygulamalarına sunuyor. Bu özellik, iPhone kullanıcılarının bir spor müsabakası veya yemek siparişi gibi gerçek zamanlı etkinlikleri doğrudan Kilit Ekranında veya Dinamik Ada’da takip etmelerini sağlayacak.

Canlı Etkinlikler, iPhone 13 ve önceki modeller ile iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta Kilit Ekranının altında görünür. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te, cihazın kilidi açıldığında Dinamik Ada’da veya cihaz kilitliyken veya her zaman açık ekran modundayken Kilitli Ekranda Canlı Etkinlikler bölümünde görünecek.

Temiz Enerji Şarjı

iOS 16.1 yayınlanacak

iOS 16.1, Apple’ın “iPhone’un karbon ayak izini azaltmayı hedeflediğini” söylediği yeni bir Temiz Enerji Şarjı özelliğini içeriyor. Bu özellik şu an için yalnızca ABD’de kullanılabilecek.

Apple Watch Olmadan Apple Fitness+

Apple Fitness Artı iPhone 14 Pro


Apple Fitness+, iOS 16.1, iPadOS 16.1 ve tvOS 16.1’den itibaren Apple Watch’ı olmayan iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Apple Watch olmadan iPhone kullanıcıları, egzersiz sırasında kalp atış hızı ve yakılan kalori gibi gerçek zamanlı ölçümleri göremeyecek.

Home Uygulamasında Matter Aksesuarları

iOS 16.1 yayınlanacak

iOS 16.1, uyumlu akıllı ev aksesuarlarının Apple’ın HomeKit’i, Amazon’un Alexa’sı ve Google’ın Home’u da dahil olmak üzere birden fazla platformda sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasını sağlayacak yeni bir bağlantı standardı olan Matter desteğini içeriyor.

Matter aksesuarlarını Home uygulaması ve Siri ile kontrol etmek için ev hub’ı olarak çalışan bir HomePod, HomePod mini, Apple TV 4K veya Apple TV HD gerekir.

Apple Kart Tasarruf Hesabı

iOS 16.1 yayınlanacak


iOS 16.1’den itibaren, Apple Card kullanıcıları Goldman Sachs’tan yeni bir “yüksek getirili” tasarruf hesabı açabilecek ve Günlük Nakit geri ödeme ödüllerinin hiçbir ücret, minimum para yatırma ve minimum bakiye gereksinimi olmadan otomatik olarak hesaba yatırılmasını sağlayabilecekler. Kullanıcılar, birikim hesabını Cüzdan uygulamasında yönetebilecekler. Bu özellik tabi ki ABD’de kullanılabilecek.

Dinamik Ada için Ulaşılabilirlik Desteği

iOS 16.1 yayınlanacak

iOS 16.1, iPhone 14 Pro modellerinde Dynamic Island için Erişilebilirlik desteği ekleyerek tek elle erişmeyi kolaylaştırıyor. Erişilebilirlik, ekranın üst yarısını alçaltan isteğe bağlı bir özellik, böylece parmaklarınızın kolayca erişebileceği bir yerde bulunuyor. Bu özellik, Ayarlar uygulamasında Erişilebilirlik → Dokunma → Ulaşılabilirlik altında yer alacak. Özelliği kullanmak için ekranın alt kenarını aşağı kaydırmanız yeterli.

Cüzdan Uygulamasında Anahtar Paylaşımı

iOS 16.1; araba, otel odaları ve daha fazlası için Cüzdan uygulamasında saklanan anahtarları Mesajlar ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla güvenli bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyor.

iOS 16.1 Sürüm Notları

Apple’ın iOS 16.1 için tam sürüm notları:

Bu güncelleme, aile fotoğraflarınızı güncel tutmayı kolaylaştıran iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı’nı sunar. Bu sürüm ayrıca Canlı Etkinliklerde üçüncü taraf uygulamalar için destek, Apple Watch’ınız olmasa bile iPhone’da Apple Fitness+ desteği ekler ve iPhone’unuz için başka özellikler ve hata düzeltmeleri içerir.

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı
– Fotoğrafları ve videoları en fazla beş kişiyle sorunsuz bir şekilde paylaşmak için ayrı kitaplık

– Kurulum kuralları, bir kitaplığı kurduğunuzda veya bir kitaplığa katıldığınızda başlangıç ​​tarihine veya fotoğraflardaki kişilere göre geçmiş fotoğraflara kolayca katkıda bulunmanıza olanak tanır

– Kitaplık filtreleri Paylaşılan Kitaplığı, Kişisel Kitaplığınızı veya her iki kitaplığı birlikte görüntüleme arasında hızla geçiş yapın

– Paylaşılan düzenlemeler ve izinler, herkesin fotoğraf eklemesine, düzenlemesine, favorilerine eklemesine, resim yazısı yazmasına ve silmesine
olanak tanır

– Kamera’daki Paylaşma düğmesi, çektiğiniz fotoğrafları doğrudan Paylaşılan Kitaplık veya Bluetooth kullanılarak yakınlarda başka katılımcılar algılandığında otomatik olarak paylaşmak için bir ayarı etkinleştirin.

Canlı Etkinlikler
– Üçüncü taraf uygulamalardan Canlı Etkinlikler, Dynamic Island’da ve iPhone 14 Pro modelleri için Kilit Ekranında mevcuttur

Fitness+
– Apple Watch’ınız olmasa bile iPhone’da Apple Fitness+ desteklenir

Cüzdan
– Anahtar paylaşımı, Mesajlar ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanarak Cüzdan’da araba, otel odası ve diğer anahtarları güvenli bir şekilde paylaşmanıza olanak
tanır

– Tasarruf hesabı, Apple Card müşterilerinin Günlük Nakitlerini yüksek getirili bir tasarruf hesabına yatırarak büyütmelerini sağlar

Yeni akıllı ev bağlantı standardı olan Home
– Matter, çok çeşitli akıllı ev aksesuarlarının ekosistemler arasında birlikte çalışmasını sağlayan destekleniyor

Temiz Enerji Şarjı
– Daha düşük karbon emisyonlu elektriğin mevcut olduğu durumlarda seçici olarak şarj ederek karbon ayak izinizi azaltmaya çalışabilecek yeni ayar

Kitaplar
– Okumaya başladığınızda okuyucu kontrolleri otomatik olarak gizlenir

Bu güncelleme ayrıca iPhone’unuz için hata düzeltmeleri içerir:

– Silinen konuşmalar Mesajlar’daki konuşmalar listesinde görünebilir

– Erişilebilirlik kullanılırken Dynamic Island içeriği kullanılamaz

– Bir VPN uygulaması kullanılırken CarPlay bağlanamayabilir

iOS 16.1 sürümü Türkiye saati ile bu akşam 20:00’da indirmeye sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz