Ana Sayfa Haberler Mac sahiplerinin merakla beklediği macOS Ventura bugün yayınlanıyor!

Mac sahiplerinin merakla beklediği macOS Ventura bugün yayınlanıyor!

1

Apple, iOS 16 ile birlikte Haziran ayında WWDC 2022’de macOS Ventura’yı duyurdu. Ancak iOS güncellemesi Eylül ayında genel kullanıma sunulurken, macOS 13, Ekim ayına ertelenmişti. macOS Ventura nihayet bu akşam tüm kullanıcılar için indirmeye sunulacak.

macOS Ventura’daki yenilikler neler?

macOS Ventura (veya macOS 13) birkaç yeni özellikle birlikte geliyor. İşletim sisteminin bir sonraki sürümü, iPhone ve Mac arasındaki süreklilik özelliklerini geliştiriyor, böylece bir iPhone artık bir bilgisayar web kamerası olarak kullanılabiliyor. Başka bir yeni süreklilik özelliği, bir FaceTime aramasını iPhone’dan Mac’e veya tam tersi şekilde aktarmanıza olanak tanıyacak.

Tıpkı iOS’ta olduğu gibi, iMessage kullanıcıları nihayet macOS’ta mesajları düzenleyip gönderebilecek. Mail uygulaması ayrıca e-postaları geri gönderme seçenekleriyle güncellenecek ve Safari artık geleneksel bir parola olmadan uygulamalarda ve web sitelerinde kimlik doğrulamanın yeni bir yolu olan geçiş anahtarlarını destekliyor.

Masa Görünümü, yeni oyun API’leri, yeniden tasarlanan Game Center panosu, Stage Manager ve Mac’te ilk kez bir Hava Durumu uygulaması gibi birçok yeni özellik geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz