Ana Sayfa Haberler iOS 16.1 özellikleri: iOS 16.1’deki Yeni Her Şey

iOS 16.1 özellikleri: iOS 16.1’deki Yeni Her Şey

0

Apple dün akşam, iOS 16 işletim sistemine temel yeni özellikler ekleyerek ve ilk kez bir iPadOS 16 sürümünü piyasaya sürerek, bir aydan biraz fazla süren beta testinden sonra iOS 16.1 sürümünü halka yayınladı. iOS 16.1 özellikleri neler?

iOS 16.1, ‌iOS 16‌ güncellemesinden geciken özellikler ekler, ayrıca mevcut bazı yetenekler ve arayüz seçeneklerinde ince ayarlar sunuyor. iOS 16.1’deki yeni her şeyi özetledik.

iOS 16.1 özellikleri

iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı

Apple, bazı hataları gidermek için iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı’nı sundu. ‌iCloud‌ Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı ile toplam altı kişi bir Fotoğraf Kitaplığını paylaşabilir, bu da fotoğrafların arkadaşlar ve aile üyeleri arasında dağıtılmasını kolaylaştırır.

‌iCloud‌ Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı üyesi olan herkes, fotoğraf ekleyebilir, düzenleyebilir, favorilere ekleyebilir, resim yazısı ekleyebilir, silebilir ve kullanıcıların bir kişisel kitaplığı ve bir paylaşılan kitaplığı olabilir. İki kitaplık arasında geçiş yapmak ve diğer kitaplık katılımcıları yakındayken fotoğrafları doğrudan kameradan Paylaşılan Kitaplığa yüklemeyi seçmek ve daha fazlası için araçlar bulunuyor.

Canlı Aktiviteler

Kilit Ekranı ve Dinamik Ada özelliği Canlı Etkinlikler, iOS 16.1’de kullanıma sunuldu. Canlı Etkinlikler, yaklaşan bir Uber yolculuğu, bir uçuş, bir spor oyunu ve daha fazlası gibi gerçek zamanlı olarak bir şeyi takip etmenize olanak tanıyan yeni bir bildirim türü.

iOS 16.1’de geliştiricilere sunulan bir Canlı Etkinlikler API’si bulunuyor. Bu nedenle güncellemenin başlatılmasının yanı sıra geliştiriciler uygulamalarına yeni Canlı Etkinlikler deneyimleri ekleyebilecekler.

Cüzdan Uygulamasında Anahtar Paylaşımı

iOS 16.1; araba, otel odaları ve daha fazlası için Cüzdan uygulamasında saklanan anahtarları Mesajlar ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla güvenli bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyor.

Kilit Ekranı/Ana Ekran Özelleştirme

Kilit Ekranında “Özelleştir” arayüzüne dokunduğunuzda, artık sadece Kilit Ekranı yerine Kilit Ekranını veya Ana Ekranı özelleştirme arasında seçim yapma seçeneği var. Bu, birden fazla adımdan geçmek zorunda kalmadan iPhone’un görünümünü tek bir noktadan özelleştirmeyi kolaylaştırıyor.

Apple Watch Olmadan iPhone’da Apple Fitness+


Apple Fitness+, iOS 16.1, iPadOS 16.1 ve tvOS 16.1’den itibaren Apple Watch’ı olmayan iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Apple Watch olmadan iPhone kullanıcıları, egzersiz sırasında kalp atış hızı ve yakılan kalori gibi gerçek zamanlı ölçümleri göremeyecek.

Temiz Enerji Şarjı

iOS 16.1 yayınlanacak

iOS 16.1, Apple’ın “iPhone’un karbon ayak izini azaltmayı hedeflediğini” söylediği yeni bir Temiz Enerji Şarjı özelliğini içeriyor.

Durum Çubuğundaki Pil Yüzdesi

iOS 16.1, ‌iOS 16‌’daki özelliği desteklemeyen tüm iPhone’lar olan ‌iPhone‌ XR, ‌iPhone‌ 11, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini’deki durum çubuğundaki pil simgesine pil yüzdesi ekliyor.

Ayrıca Apple, pil simgesi için kullanılan yazı tipini güncelleyerek boyutu biraz artırdı.

Ekran görüntüsü kullanıcı arayüzü

Ekran görüntüsü düzenleme aracını kapattığınızda, sağ üst köşede ekran görüntüsünü silme, kopyalama ve silme veya kaydetme seçeneklerini sunan güncellenmiş bir arayüz bulunur. Bu menü eskiden ‌iPhone‌’un alt kısmındaydı, bu nedenle bu yeni uygulama ekranın alt kısmını işgal etmediği için daha şık ve daha az yer kaplıyor.

iOS 16.1 özellikleri

Duvar Kağıdı Güncellemeleri

iOS 16.1 özellikleri

Apple, kullanıcıların bu arayüzden duvar kağıtları arasında geçiş yapmasına izin vermek için Ayarlar uygulamasının Duvar Kağıdı bölümünü güncelledi. Tasarım ayrıca ince ayar yapılarak yeni duvar kağıdı ekleme seçeneklerini daha belirgin hale getirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz