Ana Sayfa Haberler Apple’dan Spotify’a “red” yağmuru!

Apple’dan Spotify’a “red” yağmuru!

0

The New York Times’ın paylaştığı habere göre, Spotify sesli kitap pazarına girmeye çalışırken Apple ve Spotify bir kez daha karşı karşıya geldi. Apple’ın geçtiğimiz ay Spotify’ın en son uygulama güncellemesini üç kez reddettiği bildirildi.

Apple, Spotify’ı 3 kez reddetti

Yıllardır Apple ve Spotify, Apple’ın App Store politikaları üzerinde uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık yaşıyor. Uygulama ve abonelik ücretleri ve Spotify’ın Apple’ın satın alımlarından aldığı yüzde 30’a varan kesintiyi ortadan kaldırma girişimleri nedeniyle uygulama reddetmeleri konusunda çok sayıda kamu ihtilafı da yaşandığı biliniyor.

Apple, Spotify’ın “App Store” kurallarını tekrar aşmaya çalıştığını söyleyerek Spotify’ın sesli kitap güncellemesinin, uygulamaların “App Store” dışındaki satın alma seçenekleri hakkında kullanıcılarla nasıl iletişim kurabileceğini kapsayan yönergelerle uyumlu olmadığını iddia ederek reddetti.

Apple, görünüşe göre Spotify’a çevrimiçi satın almalar hakkında müşterilere e-posta gönderebileceğini söyledi, ancak Spotify, e-posta istemek için uygulamanın içinde bir düğme sunamıyor. Bu özellik, Spotify’ın hukuk ekibinin katılımıyla tasarlandı ve Apple başlangıçta güncellemeyi Eylül ayında onayladı. Ancak daha sonra rotayı tersine çevirerek sonraki güncellemeleri reddetti.

Spotify, bir sesli kitap satın almak için bir müşterinin sesli kitaba dokunmasını ve oynat düğmesinin üzerinde kilitli bir ekran görmesini içeren dokuz adımlı bir süreç tasarladı. Oynat düğmesine basmak, müşterilere bir e-posta yoluyla nasıl kitap satın alacakları hakkında bilgi talep edebilecekleri bir sayfa ve kitabı satın almak için bir bağlantı sunuyordu.

Apple’ın birden fazla reddinin ardından Spotify, uygulamanın Spotify web sitesinden sesli kitap satın alma hakkındaki bilgileri kaldırdı ve Apple’ın onayladığı bir sürümünü yayınladı. Spotify artık kullanıcılara uygulamada sesli kitap satın alma seçeneğinin olmadığını belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz