Ana Sayfa Haberler Craig Federighi ve Greg Joswiak çarpıcı açıklamalar yaptı: iPhone için USB-C, iPad’de...

Craig Federighi ve Greg Joswiak çarpıcı açıklamalar yaptı: iPhone için USB-C, iPad’de hesap makinesi ve daha fazlası

0

Wall Street Journal’ın Tech Live etkinliğinde, Apple’dan Craig Federighi ve Greg Joswiak, iPhone’da USB-C, iPadOS’ta neden hala bir hesap makinesi uygulaması olmaması, Android’de iMessage ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli konular hakkında açıklamalar yaptı.

Craig Federighi ve Greg Joswiak çarpıcı açıklamalar yaptı

AB, “iPhone” ve AirPod’lar dahil olmak üzere tüm tüketici elektroniği cihazlarını 2024’ün sonuna kadar USB-C’ye geçmeye zorluyor. Yeni kural, iPhone ve AirPod’larda Lightning konektörünü kullanmaya devam eden Apple’ı doğrudan etkileyecek. Dün gece etkinlikte konuşan Joz olarak da bilinen Joswiak, Apple’ın yeni kurala “uyması” gerektiğini söyledi ve dolaylı olarak “iPhone”un gelecekte USB-C’ye geçeceğini doğruladı. Raporlar, Apple’ın önümüzdeki sonbaharda piyasaya sürülecek olan iPhone 15 modellerinde USB-C’yi test ettiğini gösteriyor.

Federighi ve Joz, akıllı telefonların sıkıcı hale gelip gelmediği ve iPhone’un her yıl bir güncellemeye ihtiyacı olup olmadığı dahil olmak üzere iPhone’daki yeniliklerin hızı hakkında konuştu. Joz, yeni 48 Megapiksel kamera ve Dinamik Ada dahil olmak üzere iPhone 14 Pro’daki yeni özelliklere atıfta bulunarak, “İnsanlar yeni iPhone’lar hakkında çok heyecanlı” dedi. Federighi ise “Her zaman dışarı çıkarmamız gereken bir sürü şey var. Yıllardır bir şeyler üzerinde çalışıyoruz ve müşterilerimize daha iyi yardımcı olacağına inandığımız bir dizi şey var.” dedi.

iPadOS’un neden hala yerel bir hesap makinesi uygulamasından yoksun olduğundan bahseden Joz, App Store’da bir ton uygulama olduğunu söyledi. Wall Street Journal’dan Joanna Stern tarafından iki yöneticinin iPad’lerinde bir şey hesaplamak istediklerinde ne yaptıkları konusunda sıkıştırdığında ise “Üçüncü taraf uygulamaları kullanıyorum” cevabını verdi.

Federighi ve Joz, röportajları sırasında Apple’ın Mac’te Apple silikona geçişi, Apple’ın gizlilik konusundaki duruşu ve Apple’ın yüz yüze çalışmaya dönüşü ve etrafındaki tartışmalar hakkında da konuştu. 35 dakikalık röportajın tamamını Wall Street Journal’ın Twitter hesabındaki canlı yayının tekrarı ile izleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz