Ana Sayfa Haberler iPadOS 16’yı kurup baktık!

iPadOS 16’yı kurup baktık!

0

iPad serisini daha işlevsel hale getirmek isteyen Apple, 2019 yılında gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde iPadOS işletim sistemini tanıtmıştı. Çıkışı bir süre önce ertelenen iPadOS 16, hafta başında herkes için kullanıma sunuldu. Peki iPadOS 16 özellikleri neler?

iPadOS 16 özellikleri

iPadOS 16 güncellemesiyle birlikte Apple ekosistemi daha da güçlü hale geldi. Kullanıcılar iPadOS 16 sayesinde FaceTime’da sekme paylaşabilecek ve sekme çubuğunda insanların hangi sekmelere baktığını görebilecek.

iPadOS, yeni güncellemeyle iş odaklı kullanıcılar için yeni özellikler sunacak. iPadOS 16 kullanıcıları, masaüstü sınıfı uygulamalar olarak adlandırılan yazılımlara erişebilecek.

iPadOS 16, uygulamaların daha fazla bellek ihtiyacı olduğunda 16 GB’a kadar sanal bellek sunabilecek. Ayrıca yeni iPadOS sürümünde Stage Manager adı verilen ekran yönetim özelliği, harici ekran desteğiyle birlikte sunulacak. Görünüşe göre iPad Pro ailesi, macOS benzeri pencere yönetim sistemiyle MacBook Air modelinin yerini alacak.

Apple iPadOS 16 sürümünde, iOS 16’da tanıtılan Passkeys ve Mesajlar uygulamasındaki SharePlay özelliklerini sunacak. Kullanıcılar, iPadOS 16 ile yep yeni bir dosya yöneticisine kavuşuyor.

iPadOS 16 sürümünde düzenleme modu gerekmeden birden fazla dosya seçme ve dosya uzantısı değiştirme gibi dikkat çeken özellikler mevcut. Apple, dizin boyutunu ve dizin içerisindeki diğer dizinleri dosya yöneticisi ekranında kullanıcılara sunacak.

Dikkat çeken bir diğer yenilik ise Mail uygulamasına eklenen özellikler. Üretkenliği artırmayı hedefleyen Apple, kullanıcılara gönderdikleri e-postayı alıcının gelen kutusuna ulaşmadan önce iptal etme imkanı sunuyor. Gmail’de de yer alan e-posta zamanlama özelliği, nihayet Apple’ın Mail uygulamasına eklendi. Kullanıcılar, yazım yanlışlarını Mail uygulaması üzerinden görerek gramer hatasını en aza indirebilecek.

iPad ailesini iş odaklı hale getiren Apple, Safari uygulamasında da önemli değişikliklere imza attı. Safari uygulamasında daha fazla kişiselleştirme imkanı sunan iPadOS 16, kullanıcılara daha iyi bir çalışma sağlıyor. Paylaşılan Sekme Grupları özelliği sayesinde kullanıcılar, çalışma esnasında istedikleri sekmeleri takım arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Apple, Safari uygulamasına kullanıcıların çalışma esnasında iletişim kurabilmesi için sohbet özelliği de eklediğini duyurdu. Daha fazla kişiselleştirilebilen Safari, Sekme Grupları için ayrı arka plan görseli atama özelliğine kavuştu.

Görsel Arama özelliği, kullanıcılara istedikleri objeyi arka plandan ayırma olanağı sağlıyor. Yapay zeka destekli olan özellik, hayvanları ve cisimleri otomatik olarak algılayabiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz