Ana Sayfa Haberler iOS 16.2 özellikleri neler? İşte çıkış tarihi

iOS 16.2 özellikleri neler? İşte çıkış tarihi

0

Apple’a olan yakınlığı ve doğru çıkan tahminleri ile bilinen Bloomberg’den Mark Gurman, her pazar günü yayınladığı Power on haber bülteninde 2022’nin kalan günleri için beklentileri özetleyen, iOS 16 işletim sisteminin bir sonraki büyük güncellemesi olan iOS 16.2 ve iPadOS 16.2 ile birlikte Aralık ayının ortasında piyasaya sürülmesinin beklediğini söyledi. iOS 16.2 özellikleri neler olacak?

iOS 16.2 sürümü Aralık ayında gelecek!

iOS 16.2 ve iPadOS 16.2’nin ilk beta sürümü, geliştiriciler ve genel beta test kullanıcıları için geçen hafta yayınlandı, bu nedenle tüm yeni özelliklerini ve değişikliklerini özetlemek için henüz erken. Yine de ilk beta sürümlerinden görünen kadarı ile iOS 16.2 özellikleri sizlerle.

TV uygulaması: Spor oyunları için Canlı Aktiviteler

iOS 16.2 özellikleri


iOS 16.2, iPhone’daki yerleşik TV uygulamasında belirli spor oyunları için Canlı Etkinlikler entegrasyonunu yeniden ekleyecek. Kullanıcılar, Kilit Ekranlarındaki Canlı Etkinlikleri veya iPhone 14 Pro modelleri için Dynamic Island’ı kullanarak oyunları gerçek zamanlı olarak izleyebilecekler.

Kilit ekranında Uyku Widget’ı

iOS 16.2 özellikleri

iOS 16.2, kullanıcıların Kilit Ekranlarına eklemeleri için yeni bir Uyku pencere öğesi seçeneği ekleyecek. Üç pencere öğesi seçeneği bulunan kısayollardan biri yatakta geçirdiğiniz süreyi gösterirken, diğeri uyku kalitesini temsil eden bir çubuk grafik ile birlikte yatakta geçen süreyi gösteren daha büyük pencere öğesi bulunacak.

Freeform uygulaması

iOS 16.2 özellikleri

WWDC’de duyurulan Freeform, kullanıcıların arkadaşlarıyla ve iş arkadaşlarıyla çizimler, metinler, videolar, resimler ve daha fazlasıyla tek bir pano üzerinde işbirliği yapmalarına olanak tanıyan yeni bir Apple uygulamasıdır. Freeform artık geliştiriciler ve genel beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilir ve iOS 16.2, iPadOS 16.2 ve macOS Ventura 13.1 ile birlikte Aralık ayının ortasında piyasaya sürülmesi beklenebilir.

iPadOS 16’da Harici Ekran Desteği

iOS 16.2 özellikleri

iPadOS 16.2, belirli iPad modelleri için harici ekran desteğini yeniden sunacak. iPadOS 16 piyasaya sürülmeden önce Apple, “iPad” ve Stage Manager için harici ekran desteğini erteleyeceğini ve bu yıl içinde yeniden sunacağını söyledi. iPadOS 16.2 ile harici ekran desteği, kullanıcıların iPad’lerini harici bir ekrana bağlamalarına ve aynı anda çalışan birden fazla pencere ve uygulama ile çoklu görev yapmak için Stage Manager’ı kullanmalarına olanak tanır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz