Ana Sayfa Haberler iPhone 15 Pro, tık sesi ve güç düğmelerini katı hal düğmeleriyle değiştirebilir

iPhone 15 Pro, tık sesi ve güç düğmelerini katı hal düğmeleriyle değiştirebilir

0

Apple, önümüzdeki yıl iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki tıklanabilir ses ve güç düğmelerini katı hal düğmeleriyle değiştirmeyi planlıyor olabilir. Tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 7’nin tıklanabilir Ana Sayfa düğmesini katı hal Ana Sayfa düğmesiyle değiştirmesiyle karşılaştırarak bu ayrıntıyı paylaştı.

Katı hal düğmeleri

Kuo, bu değişikliğin gelecek yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek üst düzey iPhone modellerinde olacağını tahmin ediyor.

“Son anketim, iki üst düzey iPhone 15/2H23 yeni iPhone modelinin ses düğmesinin ve güç düğmesinin katı hal düğme tasarımına (iPhone 7/8/SE2 ve 3’ün ana düğme tasarımına benzer) sahip olabileceğini gösteriyor. Fiziksel/mekanik düğme tasarımı değişebilir.” diyor.

Bu, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max veya iPhone 15 Ultra modelinde görebildiğimiz bir değişiklik olduğu anlamına geliyor. Her iki durumda da, standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus (şu an için geleceği tartışmalı), tıklama düğmelerine yapışacak. Üst seviye iPhone’lar için ek dayanıklılık olarak pazarlanabilir.

Üç Taptik Motor

Ana Sayfa düğmesinde olduğu gibi Kuo, Apple’ın tıklama hissini simüle etmek için Taptic Engine titreşim motorlarına güveneceğini söylüyor.

Kuo, “Bu tasarım değişikliği nedeniyle, her iPhone’da kullanılan Taptic Engine sayısı birden üçe çıkacak. Sonuç olarak, mevcut Taptic Engine tedarikçileri, Luxshare ICT (1. tedarikçi) ve AAC Technologies (2. tedarikçi) önemli faydalanıcılar olacak.”

iPhone 15’in Lightning’i USB-C kullanan ilk seri olması da bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz