Ana Sayfa Haberler “Hey Siri” kalıbı tarih olabilir!

“Hey Siri” kalıbı tarih olabilir!

0

Bloomberg’den Mark Gurman’ın bugün yayınladığı Power On bültenine göre Apple, dijital sesli asistanı eller serbest olarak çalıştırmak için şu anda gerekli olan “Hey ‌Siri‌” tetikleyici ifadesinden uzaklaşan güncellenmiş bir Siri deneyimi üzerinde çalışıyor.

Hey Siri cümle kalıbı kaldırılıyor

En son Power On bülteninde Gurman, Apple’ın ‌Siri‌’nin “Hey ‌Siri‌” tetikleyici ifadesini kullanmaya gerek kalmadan, bunun yerine sadece “‌Siri‌” diyerek cümleleri ve komutları anlayabilmesi için bir yol üzerinde çalıştığını söyledi. Gurman, değişikliğin önümüzdeki yıl veya 2024’te başlamasını bekliyor.

Şirket, kullanıcının bir komutla birlikte yalnızca “Siri” demesi için tetikleyici ifadeye “Hey” ibaresini çıkartmak için bir iyileştirme üzerinde çalışıyor. Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de, geçiş yapmak teknik bir zorluk. Hey ifadesinin kalkması önemli derecede AI eğitimi ve temel mühendislik çalışması gerektiriyor.

Gurman ayrıca, Apple’ın kullanıcılara daha fazla bağlam ve yardım sağlamak için ‌Siri‌’yi üçüncü taraf hizmetlere ve uygulamalara daha fazla entegre etmeye çalıştığını aktardı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz