Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus üretiminde bekleneni yaptı

Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus üretiminde bekleneni yaptı

0

Şimdiye kadar konuşulan ve tahmin edilenlere göre, Apple, iPhone 14 üretiminde 3 milyon adet az üretmeye başladı.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus üretimi azaltıldı

Apple ve tedarikçileri, daha önceki 90 milyon adetlik bir hedefle karşılaştırıldığında, şimdi 87 milyon veya daha az cihaz üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Düşüş, öncelikle üst düzey Pro modellerine göre daha ucuz alternatifler olan iPhone 14 ve 14 Plus modellerine yönelik daha az talepten kaynaklanıyor.

Ana iPhone montaj sahasına ev sahipliği yapan ve bir haftalık Covid-19 karantinası altındaki Zhengzhou gibi yerlerdeki tedarik sorunlarına ek olarak alınmış bir karar olarak görülüyor. Apple’ın hisseleri New York’ta alım satım başladığında %1,5 değer kaybederek 136.3$’a geriledi.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarına ilişkin Jefferies analizine göre, iPhone 14 ve Plus satışları piyasaya sürüldüklerinden bu yana hızla düştü ve Çin’deki üretim yavaşlaması da giderek büyüyor. Bloomberg News’in bildirdiğine göre, Apple daha önce talepte beklenen bir artışın gerçekleşememesinden sonra bu yıl yeni iPhone’larının üretimini artırma planlarını iptal etmişti.

Yine de Apple Pazar günü yaptığı açıklamada, iPhone 14 Pro ve Pro Max cihazlarına olan talebin güçlü olduğunu, ancak bu cihazların üretiminin Zhengzhou’daki kilitlenme nedeniyle kesileceğini söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz