Ana Sayfa Haberler iPhone 15 ile gelmesi beklenen 8 özellik

iPhone 15 ile gelmesi beklenen 8 özellik

0

Eylül 2023’te yeni iPhone 15 modellerini almamıza neredeyse bir yıl var, ancak aylardır söylentilere şahitlik ediyoruz. ‌iPhone 15‌ modelleri, birçok iPhone kullanıcısının yıllardır istediği özellikler de dahil olmak üzere iPhone 14 için gördüğümüzden daha dikkate değer değişikliklere sahip olacak. Peki iPhone 15 ile gelmesi beklenen 8 özellik ne?

iPhone 15 ile gelmesi beklenen 8 özellik

USB-C Bağlantı Noktası

2023’ün, Apple’ın USB-C’ye geçişiyle ‌iPhone‌ için Lightning bağlantı noktasının sonunu işaretlemesi bekleniyor. Bu yenilik, yeni model Mac’inizi, iPad’inizi ve iPhone’unuzu aynı bağlantı girişi ile şarj edebileceğiniz anlamına gelir.

Apple, hayatınızı daha rahat hale getirmek için tam olarak USB-C’ye geçmiyor, değişikliği Avrupa Birliği talep ettiği için yapıyor. Avrupa’da satılan iPhone’ların 2024 yılına kadar USB-C bağlantı noktalarına sahip olması gerekiyor, bu nedenle Apple’ın ya dünya çapında bir tasarım değişikliği yapması ya da Avrupa için özel iPhone modelleri yaratması gerekiyor.

Apple, yerel düzenlemelere uyacağını onayladı ve söylentiler, Apple’ın değişikliği 2023’te yapacağını gösteriyor.

Katı Hal Hacmi ve Güç Düğmeleri

Apple analisti Ming-Chi Kuo kısa süre önce Apple’ın iPhone 15’e fiziksel düğmeler yerine katı hal ses düzeyi ve güç düğmeleri ekleyebileceğini söyledi; bu, Mac’lerdeki izleme dörtgenine ve iPhone 7’nin Ana Ekran düğmesine benzer olacak. Dokunsal geri bildirim, mekanik düğmeye basmanın yerini alarak katı düğme üzerindeki bir düğmeye basma hissini taklit edecek.

Katı hal düğmelerinin kullanılması muhtemelen su girişine karşı koruma sağlayacak ve Apple’ın daha iyi su direnci sunmasına olanak tanıyacak. Düğmeler için dokunsal geri bildirim kullanmak, Apple’ın yeni Taptic Engines eklemesini gerektiriyor.

Tüm Modeller için Dinamik Ada

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max için Dynamic Island’ı tanıttı. Daha ucuz ‌iPhone 14‌ modelleri ise bir çentik kullanmaya devam ediyor. ‌iPhone 15‌ ile tüm serinin ‌Dinamik Ada‌ ile gelmesi bekleniyor.

Aynı Boyutlar

Henüz ‌iPhone 15‌ serisi için kayda değer tasarım değişiklikleri hakkında söylentiler duymadık, bu yüzden iPhone 14 ile aynı boyutların olacağı ön görülüyor. ‌iPhone 15‌ ve 15 Pro 6,1 inç olarak ölçülecek ve ‌iPhone 15‌ Plus ve Pro Max 6,7 inç olabilir.

Periskop Lens Teknolojisi

Apple’ın periskop lens teknolojisi üzerindeki çalışmalarını yıllardır duyuyoruz. Halihazırda bazı Android akıllı telefon üreticileri tarafından kullanılan periskop lensler, standart bir telefoto lens ile mevcut olan zoom aralığını aşan optik zoom özelliklerine sahip.

Bir periskop lens ile Apple, mevcut ‌iPhone 14 Pro‌ modellerinde 3x’ten 5x hatta 10x optik yakınlaştırma sunabilir. 2023 yılı, bu lensin gelişine şahitlik edebilir.

İsim Değişikliği?

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın ‌iPhone 15‌’in ‘Pro Max‘ versiyonunu yeni bir üst seviye ‘Ultra‘ modelle değiştirebileceğini söyledi. Bu değişiklik, Apple Watch Ultra ile uyumlu olacak ve Apple’a, periskop lens teknolojisi gibi belirli özellikleri en üst düzey iPhone ile sınırlamak için bir yol verebilir.

3 nanometre mimariye sahip Apple A17 işlemcisi

‌iPhone 15‌ Pro modelleri, Apple tedarikçisi TSMC’den 3 nanometre işlemciye sahip ilk modeller olabilir. 3 nm çip teknolojisinin işleme performansını yüzde 10 ila 15 oranında artırması ve güç tüketimini yüzde 30’a kadar azaltması bekleniyor.

Apple 3 nm A17 çip kullanırsa, A16’ya göre kayda değer bir gelişme olacaktır. Bu yıl sadece Pro modelleri 4 nm işlem üzerine kurulu A16’yı aldı ve A17’nin benzer şekilde ‌iPhone 15‌ Pro ile sınırlı olması bekleniyor. Standart ‌iPhone 15‌ modelleri, önceki nesil A16’ya yükselebilir.

Daha fazla RAM

‌iPhone 15‌ Pro modelleri, belki de periskop lens teknolojisi gibi yeni yetenekleri desteklemek için 6 GB’dan 8 GB’a yükselebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz