Ana Sayfa Haberler Apple kendi arama motorunu mu kuruyor?

Apple kendi arama motorunu mu kuruyor?

0

Yeni bir rapora göre Apple yeni projesinde, “Google ile kafa kafaya rekabet edebilecek arama yetenekleri” üzerinde çalışıyor. Ancak bu girişimin 2026 yılına kadar yayınlanması beklenmiyor.

Apple kendi arama motorunu mu kuruyor?

The Information’ın sunduğu yeni bir rapora göre, Apple’ın şirket içi arama yeteneklerini geliştirmeye yönelik devam eden projesini araştırdı. Google aramanın doğrudan rakibinin piyasaya sürülmesiyle ilgili birkaç ipucu da bulunuyor.

Apple’ın arama planı, 2018’de üç eski Google arama çalışanı tarafından kurulan haber/tavsiye girişimi Laserlike’nin satın alınmasıyla desteklendi. O zamanlar, Laserlike’nin kurucu ortağı Srinivasan Venkatachary‘nin en az 200 çalışandan oluşan arama odaklı bir ekipte üst düzey bir rol üstlendiği proje, Apple için önemli bir projeydi.

Ancak The Information, Laserlike’ın üç kurucusunun da o zamandan beri Google’a döndüğünü ve “Google’ınkiyle kafa kafaya rekabet edebilecek arama yeteneklerini sessizce geliştiren Apple ekibine zarar verdiğini” ortaya koyuyor. Kaynaklar şimdi, Apple’ın “potansiyel bir Google arama motorunu başlatmaktan en az dört yıl uzakta” olduğunu tahmin ediyor.

Şirket içi arama yetenekleri, ürünlerinin kalitesini artırmanın yanı sıra, Apple’ın kâr hanesini daha doğrudan şekillerde etkileyebilir. Şu anda, aramayı Google’a, yılda tahmini 18-20 milyar dolar kazandıran bir anlaşmayla yaptırıyor. Ancak dahili arama kontrolünün yeniden kazanılması, reklamcılık ve veri toplamaya dayalı yeni gelir fırsatları açacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz