Ana Sayfa Haberler Uydu üzerinden iPhone 14 Acil SOS araması kullanıma sunuldu

Uydu üzerinden iPhone 14 Acil SOS araması kullanıma sunuldu

0

Apple bugün, iPhone 14’ün uydu üzerinden Acil SOS özelliğinin bugünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki müşterilere sunulmaya başlayacağını, diğer ülkelerde ise önümüzdeki ayın sonlarında aktif edileceğini duyurdu. Duyurunun yanı sıra Apple, seçkin YouTuber’lara ve medya kuruluşlarına bu özelliğe erken erişim sağlayarak nasıl çalıştığına daha yakından bakma fırsatı da verdi.

iPhone 14 uydu araması aktif edildi

Hizmet ilk iki yıl ücretsiz olacak ancak Apple bundan sonra ne olacağını açıklamadı. Kullanıcıların nasıl çalıştığını anlamalarına yardımcı olmak için Apple, kullanıcıların özelliği ve arayüzünü aktif hale getirmeden acil servislerle iletişime geçmeden deneyimlemelerine olanak tanıyan bir demo modu oluşturdu. Aşağıda, demo moduna ve özelliğin nasıl çalıştığına daha yakından bakmanızı sağlayan bazı videolar ekledik.

Teknik düzeyde, uydu aracılığıyla Acil SOS, tüm iPhone 14 modellerinde yerleşik olan ve bir kullanıcı hücresel ve Wi-Fi kapsama alanı dışındayken acil servislerle iletişim kurmak için dünyanın yörüngesindeki uydulara bağlanmalarına olanak tanıyan teknolojiyi kullanarak çalışıyor.

Apple, ilk müdahale ekiplerinin acil durumu anlaması ve yardım göndermesi için kritik sorular soran bir anket kullanarak kullanıcıların uydu üzerinden acil servislere mesaj göndermesine olanak tanıyan yeni bir arayüz oluşturdu.

iPhone 14 uydu araması

Acil durum servislerine gönderilen mesaj, rakım, iPhone pil seviyesi ve varsa Tıbbi Kimlik bilgileri dahil olmak üzere kullanıcının konumunu içeriyor. Mesajlar doğrudan sevk görevlilerine veya bir kullanıcı adına acil durum servislerini arayabilen, Apple tarafından eğitilmiş uzmanlardan oluşan bir merkeze gönderiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz