Ana Sayfa Haberler iPhone 15 ve iPhone 15 Pro: İlk söylentiler yeni özellikler hakkında ne...

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro: İlk söylentiler yeni özellikler hakkında ne diyor?

0

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro serileri henüz yeni satışa sunulmuşken, söylentiler şimdiden gelecek yıl iPhone 15 ve iPhone 15 Pro’dan ne bekleneceğini ortaya çıkarıyor. Şu an itibariyle, gelecek yılki iPhone 15 ve iPhone 15 Pro önemli yükseltmeler olacak şekilde görünüyor: USB-C, herkes için Dinamik Ada ve çok daha fazlası…

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus

Ekran boyutları

iPhone 14 serisi, mevcut ekran boyutlarında büyük bir değişiklik yaparak 5,4 inç iPhone mini seçeneğini 6,7 inç ekrana sahip yeni bir iPhone 14 Plus lehine bıraktı. iPhone 14 Plus, görünüşe göre Apple’ın beklediğinden daha kötü satarken, şirketin bu stratejiyi gelecek yıl sürdürmeyi planladığına dair söylentiler var.

Bu, 6.7 inç ekrana sahip iPhone 15 Plus‘ın yanında 6.1 inç ekrana sahip iPhone 15’i bekleyebileceğimiz anlamına geliyor.

Ekran özellikleri

Ekranlardaki en önemli değişiklik, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için Dynamic Island‘ın eklenmesi olacak. Şu anda Dynamic Island, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde yer alıyor. Dinamik Ada, çentiğin yerini alıyor ve bunun yerine, etkileyici yazılım entegrasyonu kullanılarak tekmiş gibi görünmesi için yapılmış iki ayrı ekran kesimini tercih ediyor.

Ancak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Dynamic Island’a sahip olacakken, “Pro” ve “Pro Max” modellerine özel diğer iki ekran özelliğini alamayacaklar. İlk olarak, söylentilere göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Apple’ın 1 Hz’den 120 Hz’e kadar yenileme hızları sunan ProMotion ekran teknolojisini alamayacak.

Bu nedenle, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, bu özellik ProMotion ve LTPO ekran teknolojisine dayandığından, her zaman açık bir ekran için destek sunmayacak.

USB-C

Apple, bir nevi yasal zorunluluk sebebiyle de olsa iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ı bağlantı için on yıllık Lightning konektörünü değiştirerek USB-C’ye geçirecek. Geçiş, Avrupa Birliği’nin tüm akıllı telefonların ve diğer cihazların şu an için USB-C olacak ortak bir şarj bağlantı noktası kullanması yönünde yeni bir gereklilik uygulamasıyla birlikte geliyor.

Kamera

Şu an itibariyle, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’tan ne tür kamera güncellemelerinin bekleneceğine dair söylentiler biraz belirsiz. iPhone 14, geliştirilmiş işleme için Photonic Engine ve önemli ölçüde daha iyi bir ön kamera dahil olmak üzere bir dizi kamera yükseltmesi ile gelmişti.

Apple’ın gelecek yıl yükseltilmiş kamera donanımı veya yeni yazılım özellikleri ile mevcut kamera donanımını geliştirmesini bekliyoruz.

Verim

Son olarak, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın şu anda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te kullanılan A16 Bionic çipten güç alması bekleniyor. Bu, Apple’ın, ilk olarak bu yıl başlayan bir strateji olan, iPhone performansını Pro ve Pro olmayan modeller arasında ikiye ayırma stratejisinin devamı niteliğindedir.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, en yeni A16 çipe sahipken, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, iPhone 13 Pro’nun 6 çekirdekli varyantını almalarına rağmen A15 tarafından güç alıyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max

Ekran boyutları ve ekran özellikleri

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinen ne beklemeliyiz? Burada ekran boyutları ve görüntü teknolojisi açısından daha az değişiklik bekleniyor. Aslında şu an itibariyle iPhone 14 Pro serisi ile her şey aynı kalacak gibi görünüyor.

Bu, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in Dynamic Island ve her zaman açık ekranın eklenmesiyle ekran yükseltmeleri içerdiğini düşünürsek mantıklı olabilir. Bunun yerine, Apple’ın odak noktası bu özellikleri mükemmelleştirmeye ve daha önce de belirtildiği gibi Dynamic Island’ı iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a getirmeye odaklanacak gibi görünüyor.

Görebildiğimiz küçük bir tasarım ince ayarı, Apple’ın, iPhone 7’deki fiziksel Ana Sayfa düğmesini katı hal düğmesiyle değiştirmesine benzer şekilde, tıklanabilir ses ve güç düğmelerini katı hal düğmeleriyle değiştirmesi olabilir.

USB-C

Tıpkı iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta olduğu gibi, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in de USB-C’ye geçiş yapması bekleniyor. Veri aktarım hızları ve şarj hızları gibi bazı farkların burada ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Dikkate alınması gereken bir şey daha var, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in USB-C ile birlikte Thunderbolt bağlantısını benimseme olasılığı mevcut. Bu, Apple’ın tüm yeni nesil modellerin USB-C’ye sahip olduğu ancak en üst düzey iPad Pro modellerinin de Thunderbolt’u desteklediği iPad serisiyle izlediği stratejiyle eşleşiyor.

Kamera

Başlangıçta, iPhone 15 Pro modellerinde yeni bir “8P” veya sekiz plastik lensin arkaya bakan kamera bulunacağı söylendi. Tarihi daha yeni raporlar, durumun böyle olmayabileceğini söylüyor. Buradaki “8P”, mercekteki öğelerin sayısına bir referans. Bir üretici mevcut bir lens tasarımını alıp öğeler eklediğinde, bu genellikle bozulmayı azaltmak için yapılıyor.

iPhone 15 Pro herhangi bir büyük kamera yükseltmesi alacak gibi görünmese de, iPhone 15 Pro Max için işler değişiyor. Beklenti, iPhone 15 Pro Max‘in ilk kez yeni bir periskop lense sahip olacağı yönünde.

Periskop lensler, ışığı kamera sensörüne 90 derecede birden çok dahili merceğe yansıtan bir prizmaya dayanır. Bu, merceğin uzunluğunun bir telefoto merceğinden çok daha uzun olmasını sağlar ve bu da çok daha iyi bir optik yakınlaştırma sağlar. iPhone 14 Pro modellerindeki telefoto lens yalnızca 3x optik yakınlaştırma ve 15x dijital yakınlaştırma sunuyor.

Verim

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, Apple’ın daha da güçlü Apple Silicon yongalarına doğru yürüyüşünü sürdürecek. Apple’ın dünyada yeni bir 3 nm sürecini benimseyen ilk şirketlerden biri olacağı ve bu yongaların ilkini 2023’te göreceğimiz ilk kez geçen yıl bildirilmişti.

En yeni iPhone 14 Pro modelleri, bazılarının 4 nm olarak adlandırdığı bir A16 işlemcisi kullanıyor, ancak bunun kalıbı küçültülmüş 5 nm yonga olduğunu söylemek daha doğru olur.

Gelecek yılki iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max‘in, muhtemelen 3 nm sürecini temel alacak olan A17 Bionic işlemciyi kullanması bekleniyor. İşlem boyutunu küçültmek, performans ve verimlilik açısından büyük bir değişikliğe yol açabilir ve bu da gelecek yıl pil ömründe önemli iyileştirmeler sağlayabilir.

Yeni adlandırma: iPhone 15 Ultra?

Adlandırma ve strateji açısından, Apple’ın gelecek yılki iPhone serisi için mağazada bazı değişiklikler olduğu bildiriliyor. Şirketin iPhone 15 Pro’yu iPhone 15 Pro Max’ten daha da farklılaştırmayı planladığı söyleniyor. Bu, en çok söylentilere göre kamera yükseltmelerinde belirgin, ancak şirketin bunu yapabilmesinin kesinlikle başka yolları da var.

Ek olarak, Apple’ın en üst düzey iPhone’u “iPhone 15 Ultra” olarak yeniden adlandırabileceğine dair spekülasyonlar var. Bu, bu yıl Apple Watch’ta gördüğümüz Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra ile de eşleşiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz