Ana Sayfa Haberler Phil Schiller Twitter hesabını kapattı!

Phil Schiller Twitter hesabını kapattı!

0

Apple’ın Apple etkinliklerinden ve App Store’dan sorumlu kıdemli başkanı Phil Schiller, platformdaki son gelişmelerin ardından Twitter hesabını devre dışı bıraktı.

Phil Schiller Twitter hesabını kapattı!

Schiller’in hesabı hafta sonu kapalı hale geldi, ancak teknik olarak 30 gün içinde tweet ve takipçi kaybetmeden geri dönebilir. Schiller’ın bu girişimi muhtemelen Elon Musk’ın eski Başkan Donald Trump’ın hesabını aktif hale getirmeyi de içeren Twitter yönetimine karşı bir protesto niteliğinde.

Schiller, hesabını sık sık yeni Apple ürünlerini, hizmetlerini, yazılımlarını ve girişimlerini tanıtmak ve müşterilerle etkileşim kurmak için kullandı. Hesabın 200.000’den fazla takipçisi vardı ve bu hesap 4 Kasım tarihli bir web arşivine göre Kasım 2008’de oluşturulmuş.

Dün, Twitter CEO’su Elon Musk, eski Başkan Trump’ın hesabının Ocak 2021’de askıya alınmasının ardından platformda eski durumuna getirileceğini duyurmuştu. Yakın tarihli bir röportajda ise Apple CEO’su Tim Cook, Twitter’ın geleceği ve sosyal medya platformunun Apple ile ilişkisi hakkında yorum yaptı. Röportaj sırasında Cook, Twitter’ın yeni liderlik altında moderasyon standardını koruyacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz