Ana Sayfa Haberler Apple tedarikçisinden iPhone 15 Pro için önemli ipucu!

Apple tedarikçisinden iPhone 15 Pro için önemli ipucu!

0

Araştırma şirketi Barclays’e göre, Apple tedarikçisi Cirrus Logic, iPhone 15 Pro modellerinin gelecek yıl dokunsal düğmelere sahip olacağını belirsiz bir şekilde ima etmiş olabilir.

iPhone 15 Pro dokunsal düğmelere sahip olabilir

Teksas merkezli yarı iletken şirketi, hissedarlarına bu ay yazdığı bir mektupta, gelecek yıl akıllı telefonlarda pazara yeni bir HPMS bileşeni getirmeyi umduğunu söyledi. HPMS, Cirrus Logic’in iPhone’lardaki Taptic Engine için dokunsal sürücüleri içeren yüksek performanslı karışık sinyal çiplerini ifade ediyor.

Cirrus Logic CEO’su John Forsyth, bu ay analistlerle yaptığı bir kazanç görüşmesinde, piyasaya çıkacak bu yeni bileşenin zaman çerçevesini “gelecek yılın ikinci yarısı” olarak işaret etti. Bu takvim de önümüzdeki Eylül’de piyasaya çıkacak iPhone 15 Pro modelleriyle aynı zamanda görünüyor.

Geçen hafta bir yatırımcı notunda, Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Cirrus Logic’in bahsettiği yeni bileşenin büyük olasılıkla iPhone 15 Pro modellerindeki dokunsal düğmeler için ek Taptic Engine’lerin bir parçası olacağını söyledi:

Buradaki düşüncemizdeki en büyük değişiklik, iPhone 15 Pro modellerinde yeni içeriği modellemek. Açık olmak gerekirse, şirket burada çipin karışık sinyal olduğu ve güç alanında olmadığı dışında pek bir şey söylemedi. Potansiyel kullanım durumlarına bakıldığında, gelecek yıl yeni iPhone modellerinde yapılacak en büyük değişiklik, haptik motoru için ek sürücüler gerektirecek ve onu yeni içerik için en olası kullanım durumu haline getirecek düğmelerin kaldırılması olacak.

Ekim ayında, Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro modellerinin katı hal ses ve güç düğmelerine sahip olacağını söyledi. Kuo, cihazların, en son iPhone SE modellerindeki Ana Sayfa düğmesine veya daha yeni MacBook’lardaki Force Touch izleme dörtgenine benzer şekilde, fiziksel olarak hareket etmeden düğmelere basma hissini simüle etmek için dokunsal geri bildirim sağlayan iki ek Taptic Engine ile donatılacağını söyledi.

iPhone’lardaki dokunsal düğmeler, suya daha da iyi dayanıklılık sağlayabilir ve zamanla yıpranabilecek veya kırılabilecek hareketli parçaları ortadan kaldırabilir. Ancak standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın yine de mekanik düğmelere sahip olması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz