Ana Sayfa Haberler iOS 16 ile gelen yeni CarPlay özellikleri

iOS 16 ile gelen yeni CarPlay özellikleri

0

Apple, WWDC 2022 sırasında yeni nesil CarPlay’i sergiledi. Bilgi-eğlence ekranının, gösterge paneli kontrollerinin ve daha fazlasının tamamen CarPlay tarafından devralınması, Apple Car kullananlarıı heyecanlandırıyor.

Project Titan bir Ar-Ge projesi olmaya devam ederken, Apple yeni nesil CarPlay ile çalışacak ilk otomobillerin 2023’ün sonuna kadar duyurulmadığını söylüyor. Ancak iOS 16, CarPlay için birkaç güncelleme içeriyor ve bu özellikler, yazılım güncellemesiyle herkes tarafından kullanılabiliyor.

CarPlay uygulamaları

Apple bazen büyük iOS güncellemelerinde CarPlay’e yeni uygulama kategorileri ekler. Geçmiş kategoriler arasında yemek siparişi, park etme ve EV şarj uygulamaları yer alır. iOS 16, uygulama desteğini iki yeni kategoriye genişletiyor: görev uygulamalarını doldurma ve çalıştırma.

İşte Apple’ın yeni kategoriler hakkında paylaştığı bilgiler:

Yakıt doldurma ve sürüş görevi uygulamaları CarPlay’de mevcut. Deponuzu doldurmanıza yardımcı olan ve size yol bilgileri, geçiş ücreti desteği, çekme yardımı ve daha fazlasını sağlayan favori uygulamalarınız CarPlay’de yer alıyor.

Gelecekte bu kategorilerdeki uygulamaların CarPlay desteği kazanmasını beklemek gerektiğini de belirtelim.

Mesajlar ve Podcast’ler

iOS 16’daki CarPlay’deki diğer iki değişiklik, gelecekteki uygulama güncellemelerinin yüklenmesini gerektirmiyor. Apple, Siri kullanırken mesajlaşma akışını hızlandırdı ve Podcasts uygulaması kitaplığını genişletti.

iOS 16’dan başlayarak, sürücülerin, Siri’nin size geri bildirimini sağladıktan sonra otomatik olarak mesaj gönderme seçeneği bulunuyor. Konuşmayı metne dönüştürme özelliği beklendiği gibi çalışırsa, CarPlay’de mesajları incelerken halihazırda gerekli olan bir adımı ortadan kaldıracak. Mesajı düzenlemeye karar vermeniz halinde ise CarPlay mesajınızı gözden geçirmeniz için düzenleme düğmesini sunuyor.

Apple ayrıca iOS 16 ile CarPlay’de Podcasts uygulamasının daha fazla özelliğini kullanıma sunuyor. CarPlay’deki önceki Podcasts uygulaması Şimdi Dinliyor özelliğine odaklanıyordu, ancak doğru podcast bölümünü bulmanın diğer yolları için iPhone uygulaması gerekiyordu.

iOS 16’dan başlayarak, kullanıcılar indirilen veya kaydedilen bölümleri de bulabiliyor. Uygulama artık kitaplığınızdaki şovların en son bölümlerini görüntülemenize izin veriyor. Yeni CarPlay’de açık ve koyu mod desteğine sahip üç yeni duvar kağıdı seçeneği de mevcut.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz