Ana Sayfa Haberler Elon Musk, Apple iPhone’a rakip oluyor!

Elon Musk, Apple iPhone’a rakip oluyor!

0

Uzun bir süredir Elon Musk’ın Tesla telefonu üreteceğine dair söylentileri devam ediyor. Ancak Musk, ilk kez Twitter’da, şirketlerin yeni edindiği sosyal medya platformuna karşı harekete geçmesi halinde Apple ve Android cihazlara rakip oluşturmayı düşüneceğini itiraf etti.

Tesla Pi telefonu gerçek olabilir!

Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasının imzalanmasından bu yana bazı tartışmalı değişiklikler yaptı ve bu da bazı reklamverenlerin platformu tanıtım yapmak için yüksek riskli bir yer olarak görmelerine yol açtı. Son olarak, bir Twitter anketinin sonucunun ardından askıya alınan hesaplar için toplu af uygulama planlarını paylaşıldı. Platformun eski Başkan Donald Trump’ın hesabını yeniden aktif edeceğini doğrulamasından önce takipçileriyle benzer bir anket yaptı.

Musk’ın “ifade özgürlüğü savunucusu” duruşu, Twitter’ın ilgili uygulama pazar yeri yönergelerini ihlal etmesine yol açabilir. Platformu çalıştırmaya yönelik bu kaotik strateji, bazılarının Apple veya Google’ın Twitter’ı ilgili uygulama pazarlarından kaldırıp kaldırmayacağını sorgulamasına yol açtı. Google ve Apple’ın bu hamleyi gerçekten düşündüğüne dair bir işaret yok, ancak bu, Musk’ın bir tweet’e yanıt vererek başka seçenek yoksa kendi telefonunu yapacağını söylemekten alıkoymadı.

Sızıntı ve söylentilere konu olan “Tesla Pi Telefonu” uzun süredir belirsiz, asılsız bir söylentiydi, ancak öyle görünüyor ki Musk’ın Twitter’ı satın alması, çıtayı zorlayacak ve onu bir mobil cihaz yaratmaya yönlendirecek şey olabilir. Tesla’nın kendi çip teknolojisi, oyunlar ve uygulamalar içeren yazılım marketi ve çok modern bir kullanıcı arayüzüne sahip bir tablet Linux işletim sistemi çalıştıran bir milyondan fazla müşterisi var.

Apple ve Google, bir platform olarak Twitter’a karşı eş zamanlı ve kararlı adımlar atsa bile, sosyal medya devi, kullanıcıların Google Play Store dışında Android’de indirmeleri için ayrı bir APK yayınlayabilir. Ayrıca telefonunuzun tarayıcısı üzerinden Twitter’a erişemeyeceğiniz de söylenemez.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz