Ana Sayfa Haberler Apple etkinliklerine özel arama motoru yapıldı!

Apple etkinliklerine özel arama motoru yapıldı!

0

Bazı insanlar farklı nedenlerle Apple’ın özel etkinliklerini hem canlı izlemeyi hem de tekrarını yeniden izlemeyi seviyor. Özellikle gazeteciler ve blog yazarları olarak, bazen bu olayları yeniden izleme ihtiyacı duyan bizler için, bir açılış konuşmasında bir şeyin tam olarak ne zaman olduğunu bulmak kolay bir iş olmuyor.

Neyse ki, bir grup geliştirici, yalnızca anahtar sözcükleri arayarak Apple etkinliklerinin belirli anlarını bulmanızı sağlayan bir web sitesi oluşturdu.

Apple etkinliklerine özel arama motoru

Web sitesi aslında “büyük ses ve video içeriği koleksiyonlarında aradığınız her anı bulabilen” yapay zeka tabanlı bir arama platformu olan Context’in bir parçasıdır. Geliştiricilere göre, platform hala geliştirmenin ilk aşamalarında, ancak “insanların uzun biçimli içeriği keşfetme, düzenleme ve paylaşma biçiminde devrim yaratma” konusunda iddialı planları var.

Tüm bu teknolojiyi test etmek için, şimdi 1983’e kadar uzanan sunumları içeren geniş bir Apple açılış konuşmaları kataloğundan biraz azını kullanıyorlar.

Web sitesini kullanmak oldukça basit. Tek yapmanız gereken istediğiniz herhangi bir kelimeyi yazmak. Akabinde platform, bir Apple etkinliğinde bu kelimeden her bahsedildiği anı size gösteriyor. Sistem YouTube videolarına dayandığı için, sonuçlara tıklayarak tam o anı izleyebiliyorsunuz.

Platformun sunduğu bir başka harika özellik de videonun dökümü. Bu şekilde makalelere veya sosyal medya gönderilerine eklemek için etkinlikten alıntılar almak kolay oluyor. Reddit’te Context’in arkasındaki geliştiricilerden biri, bir kullanıcıya geri bildirime açık olduklarını ve yakında sonuçlara bağlantı verme seçeneği görebileceğimizi söyleyerek yanıt verdi. Bu işlevsel web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz