Ana Sayfa Haberler Apple M2 Max işlemcisi Geekbench’te ortaya çıktı

Apple M2 Max işlemcisi Geekbench’te ortaya çıktı

0

Gün yüzüne çıkması için az bir süre kaldığı tahmin edilen Apple M2 Max işlemcisi için iddia edilen Geekbench puanları çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Yakında çıkacak olan Apple silikon işlemcisinin performans seviyelerine ve belirli ayrıntıları neler?

M2 Max işlemcisi ortaya çıktı

İlk olarak Twitter’da görülen Geekbench sonuçları, M2 Max çipinin, 12 çekirdekli CPU ve 96 GB bellek içeren bir Mac yapılandırmasında yer aldığı görüldü. Listelenen Mac, yakında çıkacak MacBook Pro’lar veya yeni nesil bir Mac Studio olabilecek “Mac14,6” tanımlayıcısına sahip . Apple, mevcut 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’larda maksimum 64 GB bellek sunarken, Mac Studio, M1 Ultra ile 128 GB’a kadar bellekle yapılandırılabiliyor.

Teste göre ‌M2‌ Max çipi, tek çekirdekte 1.853 ve çoklu çekirdekte 13.855 puan aldı. Mac Studio’daki M1 Max çipi, tek çekirdekte 1.755 ve çoklu çekirdekte 12.333 puan almıştı. ‌M2‌ Max çip sonuçları doğruysa, gelecek çip için performans artışı nispeten küçük olacak.

Haziran 2022’de duyurulan M2 çipi, TSMC’nin 5 nm mimarisinin gelişmiş bir sürümünü temel alıyor. Yaklaşan ‌M2‌ Pro ve ‌M2‌ Max işlemcilerinin hangi üretim sürecine sahip olacağı henüz net değil. Standart ‌M2‌ çip ile aynı gelişmiş 5 nm mimarisine sahip olsalar bile önemli performans ve enerji verimliliği kazanımları sunarak 3 nm’ye geçebileceği söylentileri de var.

Sonuçlara göre işlemci, henüz geliştirici veya genel beta testine girmemiş ancak Apple’da dahili olarak üzerinde çalışılan macOS Ventura 13.2 çalıştıran bir Mac üzerinde test edilmiş. ‌M2‌ Pro ve ‌M2‌ Max yongalarına sahip olması beklenen ilk Mac’lerin 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ları güncelleyeceği ve bunu gelecek yıl ‌Mac Studio‌ ile takip edeceği söyleniyor. Güncellenmiş MacBook Pro’ların başlangıçta Ekim-Kasım döneminde piyasaya sürüleceği söylenmişti, ancak şimdi 2023’ün başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz