Ana Sayfa Haberler Elon Musk, Tim Cook ile görüştükten sonra açıklama yaptı

Elon Musk, Tim Cook ile görüştükten sonra açıklama yaptı

0

Elon Musk, Apple’ın kampüsünde Tim Cook ile bir araya geldi. Haftanın başlarında, Apple’ın sözde sansürünü gerekçe göstererek Twitter’ı iPhone App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini iddia etmişti. Ayrıca Apple’ın ‘gizli’ %30 vergisiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Elon Musk ve Tim Cook, Apple Park’ta görüştü

Toplantıdan sonra Musk, bunu “iyi bir sohbet” olarak nitelendirdi ve Cook’un Apple’ın Twitter’ı kaldırmayı düşünmediğini açıkça belirttiğini söyledi. Musk sadece birkaç gün önce aşırı sinirli gözükse de, oldukça sakinleşmiş gibi görünüyor. Aradan geçen günlerde Musk, App Store’un %30’luk indirimini anlatan tweet’lerden birini sildi. Ayrıca Apple’ın genel merkezini de övdü.

App Store’un uygulama içi satın alma işleminde uyguladığı %30’luk komisyondan yakınmasına rağmen Musk, yaklaşık bir ay önce iOS’a özel olarak ayda 8 ABD doları tutarında Twitter Blue abonelik hizmetini başlattı. Doğrulanmış bir mavi tik satın alma, hızla kötüye kullanıldı ve program o zamandan beri duraklatıldı.

Musk, Twitter’ın App Store’daki durumu hakkında ne derse desin, Apple daha önce uygun denetimi uygulamayan sosyal medya uygulamalarına karşı harekete geçmişti.

Musk, eski başkan Donald Trump gibi tartışmalı figürlerin hesaplarını yeniden aktif ettiği için platformdaki içerik denetleme miktarını önemli ölçüde azaltmayı planladığını söyledi. Ayrıca bu hafta Twitter, yanlış COVID bilgilendirme politikasını da uygulamayı bıraktı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz