Ana Sayfa Haberler Apple’ın AR/VR kulaklığının işletim sistemi belli oldu

Apple’ın AR/VR kulaklığının işletim sistemi belli oldu

0

Bloomberg’de yayınlanan habere göre Apple, yaklaşmakta olan AR/VR başlığında çalışacak yazılımı “xrOS” olarak adlandırmaya karar verdi.

Apple’ın AR/VR gözlüğünün sistemi xrOS olabilir

Sözü geçen isim değişikliği, Apple’ın 2023’te gün yüzüne çıkması beklenen kulaklığınını lansmanı için hazırlanmaya başlamasıyla birlikte geldi. Kulaklık, Apple TV ve Apple Watch gibi kendi işletim sistemine ve kendi uygulama mağazasına sahip olacak.

“XR” kısaltması, hem artırılmış hem de sanal gerçeklikle ilgili olan genişletilmiş gerçekliği temsil ediyor. Söylentiler, Apple’ın üzerinde çalıştığı kulaklığın, hem artırılmış hem de sanal gerçeklik özelliklerini destekleyen Microsoft HoloLens gibi “karma gerçeklik” olacağını gösteriyor. Artırılmış gerçeklik, kullanıcının gerçek dünyada gördüklerini ayrıntılarken, sanal gerçeklik tamamen dijital bir deneyim sunuyor.

apple xros

Daha önce söylendiği gibi kulaklık, AR/VR deneyimi için yeniden tasarlanan Haritalar ve Mesajlar gibi mevcut uygulamaların yeni sürümlerine sahip olacak. Apple ayrıca, kulaklık için üçüncü taraf uygulamaların oluşturulabilmesi için bir yazılım geliştirme kiti oluşturuyor.

Apple, geliştirme sürecinde kulaklığın işletim sistemini dahili olarak “rOS” olarak adlandırdı, ancak Bloomberg, xrOS‘un kulaklığın daha fazla öne çıkmasını sağlayacak daha az genel bir ad olduğunu öne sürüyor.

Bloomberg, ad değişikliğini isimsiz Apple kaynaklarıyla doğrulamanın yanı sıra, Deep Dive LLC adlı bir paravan şirketin xrOS adını birkaç ülkede kaydettirdiğini ve bu dosyalamaların arkasında potansiyel olarak Apple’ın olabileceğini keşfetti. Apple, piyasaya çıkacak ürünler için ticari markaları gizlice kaydettirmeye çalışmak için genellikle paravan şirketleri kullanıyor.

Kulaklığın ne zaman piyasaya sürüleceğine dair hala kesin bir işaret yok, ancak 2023’ün ilk yarısında, belki WWDC’de veya hatta geliştiricilere cihaz için uygulamalar oluşturmaları için zaman tanımak için daha erken tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz