Ana Sayfa Haberler iOS 16.2 özellikleri: iOS 16.2’deki her şey!

iOS 16.2 özellikleri: iOS 16.2’deki her şey!

0

Apple dün gece iOS 16.2 ve iPadOS 16.2’yi bir aydan uzun bir süre test ettikten sonra halka sundu ve güncelleme, bir dizi önemli yeni özellik ekleyen büyük bir güncelleme olarak göze çarpıyor.

Freeform uygulaması

Apple, iOS 16.2, iPadOS 16.2 ve macOS Ventura 13.1’de yeni bir platformlar arası Freeform uygulamasını piyasaya sürdü. İşbirliği için tasarlanan Freeform, not almak, eskiz yapmak, çizim yapmak, bağlantıları kaydetmek ve daha fazlası için kullanılabilir.

Tüm katılımcılar için gerçek zamanlı olarak senkronize edilen güncellemelerle birden çok kişi aynı Serbest Biçimli belge üzerinde çalışabilir. Apple, Freeform’un yaratıcı bir alan olarak hizmet veren uygulama ile projeler çizmek, ruh panoları tasarlamak ve beyin fırtınası yapmak için kullanılabileceğini söylüyor

Apple Müzik Sing

Apple Music aboneleri için bir karaoke özelliği olarak tasarlanan Apple Music Sing, iPhone, iPad ve Apple TV kullanıcılarının birlikte söyleyebileceği gerçek zamanlı şarkı sözleri sağlıyor. Özellikler, orijinal şarkıcının sesini değiştirmek için ayarlanabilir vokaller, vokallerin ritmine göre hareket eden gerçek zamanlı şarkı sözleri, arka plan vokal seçenekleri ve çok şarkıcılı parçalar için düet görünümü içeriyor.

Apple, ‌Apple Music‌ Sing ile kullanım için ideal şarkılar, düetler, korolar ve marşlar içeren 50’den fazla çalma listesi tanıttı.

‌Apple Music‌ Sing, iPhone 11 ve sonraki sürümlerinde, üçüncü nesil 11 inç iPad Pro ve sonraki modellerinde, beşinci nesil 12,9 inç ‌iPad Pro‌ ve sonraki modellerinde, dördüncü nesil iPad Air ve sonraki sürümlerinde, dokuzuncu nesil cihazlarda kullanılabilir ‌iPad‌ ve sonraki sürümleri ve iPad mini ve sonraki sürümlerinde ve yeni nesil Apple TV 4K modelinde kullanılabiliyor.

Gelişmiş Veri Koruması

Geçen hafta kullanıma sunulan Gelişmiş Veri Koruma, uçtan uca şifrelemeyi ek iCloud veri kategorilerine genişletiyor. Gelişmiş Veri Koruma isteğe bağlı bir özellik ve iCloud yedeklerini, Mesaj yedeklerini, iCloud Drive içeriğini, Notları, Fotoğrafları, Hatırlatıcıları, Sesli Notları, Safari Yer İmlerini, Siri Kısayollarını ve Cüzdan Geçişlerini şifrelemek için kullanılabiliyor.

Güncellemeyle, bu özelliklerin eski teknolojileri kullanan sistemlerle birlikte çalışması gerektiğinden, Posta, Kişiler ve Takvim dışında neredeyse tüm iCloud verileri korunuyor.

Gelişmiş Veri Koruma, parolanızı kaybederseniz Apple’ın verilerinizi geri yükleyemeyeceği ve ayrıca iCloud.com’a erişimin varsayılan olarak devre dışı bırakıldığı anlamına geldiği için etkinleştirilmiştir.

Stage Manager Harici Ekran Desteği

iPadOS 16.2 ile, M1 ve M2 iPad’lerdeki Stage Manager bir kez daha harici ekranlarla kullanılabilir. Bu, Apple’ın Stage Manager’ı A12X ve A12Z “iPad Pro” modellerine sunmak için iPadOS 16’nın ilk sürümünde kaldırdığı bir özellikti.

Harici ekran desteğiyle Stage Manager, çoklu görevler için dört yerine sekiz adede kadar uygulamayı destekliyor. Bu işlevsellik, M1 ve M2 iPad’lerle sınırlı.

Yeni Ev Uygulaması Mimarisi

HomePod 16.2 yazılımıyla birlikte iOS 16.2, iPadOS 16.2 ve ‌macOS Ventura‌ 13.1, Matter akıllı ev standardının eklenmesinin ardından gelen güncellenmiş bir Ev uygulaması mimarisi için destek ekliyor.


Apple, yeni Ev uygulaması mimarisinin birçok akıllı aksesuara sahip evlerde daha hızlı, daha güvenilir performans getirdiğini söylüyor, ancak eve erişen her cihazın iOS 16.2, iPadOS 16.2, ‌macOS Ventura‌ 13.1, tvOS 16.2 ve watchOS 9.2’yi çalıştırmasını gerektiriyor.

Always on Display için Duvar Kağıdını ve Bildirimleri Devre Dışı Bırakma

iOS 16.2, her zaman ekranda etkin olduğunda duvar kağıdını ve bildirimleri devre dışı bırakmak için iki geçiş ekliyor. Bu özellik, yalnızca zamanı ve etkinleştirilen tüm widget’ları gösteren, her zaman açık olan bir ekran arayüzünü daha basit hale getirir.

Yalnızca Kişiler için AirDrop

iOS 16.2’nin piyasaya sürülmesiyle, AirDrop varsayılan olarak herkes yerine Yalnızca Kişiler ile sınırlandırılacak. AirDrop’u yakındaki herkese açma seçeneği hâlâ mevcut, ancak 10 dakikalık bir süre sonra Yalnızca Kişiler’e geri dönecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz