Ana Sayfa Haberler Apple, AirTag güncelleme ayrıntılarını açıkladı

Apple, AirTag güncelleme ayrıntılarını açıkladı

0

Apple, Kasım ayından bu yana AirTag öğe izleyicisi için iki üretici yazılımı güncellemesi yayınladı. Ancak şirket, bu güncellemelerle nelerin değiştiğini henüz detaylandıramadı. Bazı kullanıcılar tarafından belirtildiği gibi, Apple nihayet en son AirTag üretici yazılımı güncellemeleriyle ilgili yenilikleri paylaştı.

İşte AirTag ürün yazılımı güncellemeleri 2.0.24 ve 2.0.36 ile neler değişti

Apple’ın web sitesindeki bir destek makalesinde, AirTag üretici yazılımı güncellemeleri 2.0.24 ve 2.0.36’daki yenilikleri ayrıntılarıyla açıklıyor. AirTag üretici yazılımının 10 Kasım’da piyasaya sürülen 2.0.24 sürümü, nihayet iPhone kullanıcılarının Hassas Bulma ile bilinmeyen bir AirTag’i bulmasına olanak tanıyor.

Bu özellik, Apple tarafından bu yılın başlarında, şirketin insanların takip amacıyla AirTag kullanmasını engellemeye yönelik aldığı önlemlerin bir parçası olarak duyurulmuştu. iPhone, kullanıcıyla birlikte hareket eden bilinmeyen bir AirTag algıladığında, kişi bu AirTag’i hızlı bir şekilde bulmak ve devre dışı bırakmak için Hassas Bulma özelliğini sesli bir uyarıyla birlikte kullanabilir.

Apple, sahibinden ayrılmış bir AirTag sizinle birlikte hareket ettiğinde bildirim uyarılarını da geliştirdi. Elbette bu özelliklerden bazıları, Ultra Geniş Bant teknolojisine sahip U1 çipine dayandığından iPhone 11 veya sonraki bir sürümü gerektiriyor.

12 Aralık’ta yayınlanan AirTag donanım yazılımı güncellemesi 2.0.36’ya gelince, Apple, AirTag’de yerleşik olan ivmeölçerin belirli senaryolarda etkinleşmemesine neden olan bir sorunu çözdüğünü söylüyor. Bu sensör, muhtemelen iPhone’un bir AirTag’in hareket ettiğini algılamasına yardımcı olmak için kullanılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz