Ana Sayfa Haberler iPhone 15 modellerinin 3 nm işlemcileri bu hafta üretime giriyor

iPhone 15 modellerinin 3 nm işlemcileri bu hafta üretime giriyor

0

Apple’ın ana yonga tedarikçisi TSMC, bu hafta 3 nm yongaların seri üretimine başlayacak ve Apple, ilk olarak güncellenmiş MacBook Pro ve Mac mini modellerine güç vermesi beklenen M2 Pro işlemcilerinde kullanılabilecek yeni sürecin ilk müşterisi olacak.

DigiTimes’ın yeni raporuna göre TSMC, yılın başlarında 3 nm seri üretiminin 2022’de başlayacağını söyleyen raporlara uygun olarak, yeni nesil 3nm çip sürecinin seri üretimine 29 Aralık Perşembe günü başlayacak.

iPhone 15 modellerinin 3 nm işlemcileri bu hafta üretime giriyor

TSMC’nin 29 Aralık’ta Güney Tayvan Bilim Parkı’nda (STSP) Fab 18’de 3nm işlem teknolojisi kullanan çiplerin ticari üretiminin başlangıcını kutlamak için bir tören düzenlemesi planlanıyor. Yarı iletken ekipman şirketlerindeki kaynaklara göre, fabrikada 3nm çip üretimini genişletme planlarını da detaylandıracak.

Apple şu anda iPhone 14 Pro serisindeki A16 Bionic çipinde TSMC’nin 4 nm sürecini kullanıyor ancak önümüzdeki yılın başlarında 3nm’ye sıçrayabilir. Ağustos ayındaki bir rapor, yaklaşmakta olan ‌M2‌ Pro yongalarının 3 nm sürecini temel alan ilk yongalar olacağını iddia etti. ‌M2‌ Pro çipinin ilk olarak güncellenmiş 14 inç ve 16 inç MacBook Pro‘larda ve muhtemelen güncellenmiş Mac Studio ve ‌Mac mini‌ modellerinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Daha sonra 2023’te başka bir rapora göre üçüncü nesil Apple silikon işlemciler, M3 çip ve iPhone 15 için A17 Bionic, TSMC’nin henüz kullanıma sunulmamış olan gelişmiş 3 nm sürecini temel alacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz