Ana Sayfa Haberler Yeni Mac’inizin tüm potansiyelini ortaya çıkaracak 9 uygulama

Yeni Mac’inizin tüm potansiyelini ortaya çıkaracak 9 uygulama

0

Yılbaşı için yeni bir MacBook Air veya MacBook Pro almak mı istiyorsunuz? Yeni Mac’inizi ayarlarken, önce hangi uygulamaları yüklemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Yeni Mac’inizin tüm potansiyelini ortaya çıkaracak 9 uygulama

Apple, macOS’ta yerleşik bazı harika uygulamalar içermesine rağmen, birkaç üçüncü taraf seçeneği kontrol etmeye değer. En iyi Mac uygulamalarının bir listesini, yeni bilgisayarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları ve püf noktaları ile derledik.

Pixelmator Pro

Pixelmator Pro profesyonel kalitede görüntüler oluşturmak ve düzenlemek için çok çeşitli özellikler ve araçlar sunan Mac için güçlü bir görüntü düzenleme uygulamasıdır. İster profesyonel bir tasarımcı, ister fotoğraflarınıza dokunmak isteyen sıradan bir fotoğrafçı olun, Pixelmator’un sunabileceği özelliklere göz atmalısınız.

Kırpma, yeniden boyutlandırma ve renk ayarlamaları gibi temel düzenleme araçlarına ek olarak Pixelmator, katmanlar, maskeler ve karıştırma modları gibi gelişmiş özellikler de içerir. Bu, karmaşık kompozisyonlar oluşturmayı ve profesyonel kalitede sonuçlar elde etmek için görüntülerinize ince ayar yapmayı kolaylaştırır.

1Password

Çoğu insan gibi hatırlamanız gereken çok fazla şifreniz olabilir. Çevrimiçi alışveriş hesapları, sosyal medya girişleri ve finansal bilgiler arasında her şeyi takip etmek zor olabilir. 1Password, tüm giriş bilgilerinizi tek bir yerde saklamanıza, düzenlemenize ve güvence altına almanıza yardımcı olan bir şifre yöneticisidir. 1Password ile, sadece bir ana şifreyi hatırlamanız gerekir ve uygulama gerisini halleder.

TextExpander

TextExpander daha uzun metin parçalarına genişletmek için kısa kısaltmalar oluşturmanıza ve kullanmanıza izin vererek zaman kazanmanıza yardımcı olan bir üretkenlik aracıdır. Örneğin, ev adresinize genişleyen “ addr ” gibi bir kısaltma oluşturabilir ve sık kullanılan kelime öbekleri veya yanıtlar yazarken size çok zaman kazandırabilir. Yazım hataları yapmanızı da engelleyebilir.

Fantastical

Fantastical, programınızı yönetmenize ve görevlerin üstünde kalmanıza yardımcı olacak bir dizi özelliği birleştiren Mac için en iyi takvim uygulamasıdır. Fantastical’ın göze çarpan özelliklerinden biri doğal dil girişidir.

Basit İngilizce kullanarak olayları ve randevuları yazarak oluşturabilirsiniz. Örneğin, “Öykü ile 15:00’da buluş“ yazabilirsiniz.

Spike

Apple, 2022’de Mail uygulamasına bazı güzel geliştirmeler göndermesine rağmen, halen daha iyi seçenekler biri olan Spike’ın göze çarpan özelliklerinden biri, sohbet tarzı arayüzüdür, bu arayüzde e-postanız iMessage veya WhatsApp’a benziyor. Uygulama, e-postalarınızı bir mesajlaşma uygulamasına benzer olarak görüntüler, bu da konuşmalarınızın içeriğini ve içeriğini bir bakışta görmeyi kolaylaştırır. 

CleanMyMac X

CleanMyMac X Mac’inizin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan bir sistem optimizasyon aracıdır. Uygulama, alanı boşaltmanıza, performansı artırmanıza ve Mac’inizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacak bir dizi özellik içeriyor.

CleanMyMac X’in göze çarpan özelliklerinden biri, Mac’inizden gereksiz dosyaları bulma ve kaldırma yeteneğidir. Uygulama, büyük dosyaları, eski uygulamaları ve yer kaplayan diğer dağınıklık türlerini bulmanıza ve silmenize yardımcı olacak bir dizi araç içerir.

SetApp

Çok çeşitli yüksek kaliteli uygulamaları tek tek satın almadan keşfetmenin ve bunlara erişmenin bir yolunu arayan bir Mac kullanıcısıysanız, SetApp kesinlikle denemeye değer.

SetApp, 200’den fazla Mac uygulamasının seçili seçimine erişmenizi sağlayan bir abonelik hizmetidir. SetApp ile yeni uygulamalar keşfedebilir, yeni araçlar deneyebilir ve ihtiyaçlarınız için mükemmel uygulamayı tek bir yerde bulabilirsiniz.

Krisp

Çevrimiçi toplantılar ve aramalar sırasında arka plan gürültüsünü azaltmanın bir yolunu arayan bir Mac kullanıcısıysanız, Krisp kesinlikle size göre. Krisp, arka plan gürültüsünü gerçek zamanlı olarak azaltmak için yapay zeka kullanan bir gürültü engelleme uygulamasıdır. Uygulama, mikrofonunuzdaki ses girişini analiz ederek ve trafik, inşaat, evcil hayvanlar, çocuklar veya diğer arka plan gürültüsü gibi istenmeyen sesleri filtreleyerek çalışır.

CleanShot X

Kullanıcı arayüzü düzeltmeleri, sorun giderme açıklamaları vb. Göndermek için ekran görüntülerini düzenli olarak çekiyorsanız, CleanShot X kullanmanız çok yararlı olabilir.

Mac’teki en iyi ekran görüntüsü aracı, çok basit ama çok güçlü. Video kaydedebilir, GIF yapabilir, ek açıklamalar ekleyebilir, hassas malzemeleri bulanıklaştırabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz