Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone 15 ekran üretimi için tercihini yaptı

Apple, iPhone 15 ekran üretimi için tercihini yaptı

0

Apple, 2023’ün ikinci yarısı için ekran tedarikçisi BOE’ye iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için sipariş verdi ve tedarikçi, 2024 yılına kadar iPhone’un en büyük ekran sağlayıcısı olarak Samsung’u geçme potansiyeline sahip.

iPhone 15 ekran üretimi BOE’ye emanet

Medium blogunda yazan Apple analisti Ming-Chi Kuo, BOE’nin yaklaşan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus siparişlerinde Samsung’u geride bıraktığını ve 2024 yılına kadar BOE’nin “iPhone” için üst düzey LTPO ekranlarının toplu sevkiyatına başlayacağını söylüyor.

BOE, bu şekilde Samsung’u geçti ve çoğu yeni iPhone 15 ve 15 Plus ekran siparişini kaptı. Geliştirme ve üretim önümüzdeki birkaç ay içinde sorunsuz bir şekilde ilerlerse, BOE yaklaşık %70’lik bir pazar payıyla (Samsung’un %30’una kıyasla) iPhone 15 ve 15 Plus için en büyük ekran tedarikçisi olacak.

BOE’nin üst düzey iPhone modelleri için LTPO ekranlarının toplu sevkiyatına 2024’te başlaması bekleniyor. Aynı zamanda Samsung ve LG Display de tedarikçi olarak yer alıyor. BOE, 2H24 üst düzey iPhone LTPO ekranlarının %20-30’u için sipariş alabilir ve 2H24 düşük kaliteli iPhone ekranları için yaklaşık %70’lik bir pazar payını koruyabilirse, BOE muhtemelen 2H24’te yeni iPhone için en büyük ekran tedarikçisi olacak.

BOE, ürün doğrulama testlerinde başarısız olduğu bildirildikten sonra geçmişte Apple’ın tedarik zincirinde daha önde gelen bir şirket olmak için başarısız girişimlerde bulunmuştu. Şimdiye kadar Samsung, hap şeklindeki ekran kesimi sayesinde daha gelişmiş üretim gerektiren iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max dahil olmak üzere Apple’ın en büyük ekran tedarikçisiydi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz