Ana Sayfa Haberler Kablosuz Güç Konsorsiyumu ve Apple’dan “Qi2” ortaklığı

Kablosuz Güç Konsorsiyumu ve Apple’dan “Qi2” ortaklığı

0

Apple’ın MagSafe’i, iPhone’u Qi standardına dayalı, ancak aksesuarı aygıtın arkasına hizalı tutan güçlü mıknatıslara sahip aksesuarlar kullanarak şarj etmenin daha kolay bir yolu. Kablosuz Güç Konsorsiyumu (WPC), MagSafe’e dayalı yeni nesil “Qi2” standardı üzerinde Apple ile birlikte çalıştığı için rakiplerinin aynı teknolojiye sahip olmasına izin vermeye istekli görünüyor.

WPC ve Apple Qi2 için güçlerini birleştirdi

WPC, CES 2023 sırasında Qi standardının “Qi2” adlı yeni neslinin Apple’ın yardımıyla oluşturulduğunu duyurdu. Yeni standart, teknolojinin verimliliğini ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmeyi hedefliyor, bu nedenle özünde bir “Manyetik Güç Profili” yer alacak.

WPC tarafından açıklandığı üzere bu Manyetik Güç Profili esasen Apple’ın MagSafe’i gibi çalışıyor. Sonuç olarak, Qi2 aksesuarları cihazlarla mükemmel şekilde hizalanacak, böylece enerji verimliliği ve hızlı şarj iyileşecek. Ve tabii ki, Apple ile ortaklaşa geliştirildiğinden, Qi2 standardı MagSafe ile de çalışacak.

Şu anda MagSafe, Apple’ın tescilli bir standardı ve aksesuar üreticileri bile böyle bir standardı kullanmak için ödeme yapmak zorunda. Apple, teknik olarak bazı özellikleri MagSafe sertifikalı aksesuarlarla sınırlandırabilirken, Qi2 standardının duyurulması, bu tür aksesuarların farklı telefonlarla uyumlu olmasını sağlamak için iyi bir haber.

Yeni Qi2 standardı, kullanıma sunulduğunda önceki Qi’nin yerini alacaktır. WPC, 2023 yılına kadar dünya çapında bir milyar Qi cihazının satılmasının beklendiğini söylüyor. İlk Qi2 sertifikalı cihaz ve aksesuarların yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz