Ana Sayfa Haberler Fransa, Apple’a 8 milyon euro ceza kesti!

Fransa, Apple’a 8 milyon euro ceza kesti!

0

Fransız yetkililer bugün, hedefli App Store reklamlarıyla Fransa’nın veri koruma kurallarını ihlal ettiği için Apple’a 8 milyon Euro para cezası verdi. Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu (CNIL), Apple’ın iOS 14.6 güncellemesinde hedefli reklamları sunmak için tanımlayıcıları kullanmadan önce Fransız iPhone kullanıcılarının onayını almadığını söylüyor.

Fransa, Apple’a 8 milyon euro ceza kesti!

Apple varsayılan olarak bilgi topluyor, bu verileri reklamlar için kullanıyordu. CNIL, kullanıcıların Ayarlar uygulamasının Gizlilik bölümünde reklamları kapatmak için “çok sayıda eylem” gerçekleştirmesi gerektiğini söylüyor. Sonuç olarak CNIL, Apple’ın Veri Koruma Yasası’nın 82. Maddesini ihlal ettiğine karar vererek 8 milyon euroluk bir yaptırıma yol açtı. Yapılan açıklama ise şu şekilde:

CNIL hizmetleri, iPhone işletim sisteminin eski 14.6 sürümünde, bir kullanıcı App Store’a girdiğinde, tanımlayıcıların App Store’da görüntülenen reklamları özelleştirme amaçları da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için varsayılan olarak otomatik olarak onay alınmadan işlediği tespit etmiştir.

Fortune’dan Patrick McGee’ye yaptığı açıklamada Apple, karardan “hayal kırıklığına uğradığını” ve kişiselleştirilmiş reklamlar için yalnızca kendi verilerini kullandığını belirterek temyize gitmeyi planladığını söyledi.

Bugünkü para cezası, CNIL’in France Digitale derneğinden gelen bir şikayetin ardından başlattığı 2021 soruşturmasına dayanıyor. Yeni başlayanları ve risk sermayesi firmalarını temsil eden bir lobi grubu olan France Digitale, iOS 14 güncellemesinin kişisel veriler için Avrupa yasalarına uymadığını söyledi. Apple, o zamandan beri hedefli reklamcılığın çalışma şeklini ve katılım ve devre dışı bırakma prosedürlerini değiştirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz