Ana Sayfa Haberler HDMI bağlantısı ile iOS 16’da içerik paylaşma sona erdi

HDMI bağlantısı ile iOS 16’da içerik paylaşma sona erdi

0

Birkaç ay önce birçok kullanıcı, iOS 16 güncellemesinden sonra eski Apple TV modellerinde AirPlay’in artık DRM kısıtlamalı içerikle çalışmadığını fark etti. Ancak bu tür içeriklerin artık HDMI adaptörler kullanılarak da oynatılamayacağına dair raporlar bulunuyor ve bu sorun bunun çok ötesine geçmiş gibi görünüyor.

HDMI bağlantısı ile iOS 16’da içerik paylaşma sona erdi

Apple Tartışma Forumlarında yapılan paylaşımlara göre, iPhone ve iPad kullanıcıları artık Netflix, Amazon Prime Video ve HBO Max gibi akış platformlarından videoları HDMI adaptörü kullanarak TV’de izleyemiyor. Kullanıcılar, adaptörün yine de cihazın ekranını yansıtabileceğini iddia ediyor, ancak herhangi bir DRM kısıtlamalı videoyu oynatmaya çalıştıklarında ekran kararıyor.

Bugün erken saatlerde bir Reddit kullanıcısı, Netflix desteğinin kendisine platformun filmlerini ve şovlarını iOS 16 çalıştıran bir cihazda bir HDMI adaptörü kullanarak izlemenin artık mümkün olmadığını ve bunun değişmeyeceğini doğruladığını bildirdi.

Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu sorun Netflix’e özgü görünmüyor. Aslında, DRM ile kısıtlanmış içeriğin AirPlay’inin Apple TV’nin eski modellerinde çalışmayı durdurmasına neden olan durumla ilgili olabilir.

Apple bu konuda hiçbir şey söylemediğinden tam olarak neyin değiştiği belli değil. Ancak, iOS 16’nın eski cihazlarla uyumlu olmayan yeni bir DRM sürümü olduğu görülüyor. Bilmeyenler için DRM veya Dijital Haklar Yönetimi, dijital ortamların izinsiz kopyalanmasını ve dağıtılmasını engelleyen bir teknolojidir.

Zamanla DRM, teknolojinin verimliliğini artıran güncellemeler alır, ancak bu, artık yazılım güncellemelerini (veya bu durumda eski HDMI adaptörlerinin donanım yazılımını) almayan cihazları da etkiler. Ne yazık ki, bu noktada etkilenen kullanıcılar için kolay bir geçici çözüm bulunmuyor. İyi haber şu ki, iPad ile bir USB-C harici ekran kullananlar şimdilik DRM ile kısıtlanmış içerikleri izleyebiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz