Ana Sayfa Haberler iPhone 14 Pro Max her zaman açık ekran ne kadar şarj tüketiyor?

iPhone 14 Pro Max her zaman açık ekran ne kadar şarj tüketiyor?

0

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te her zaman açık ekranın kullanıma sunulmasıyla birlikte birçok kullanıcı, özelliğin pil ömrü üzerinde ne kadar etkisi olduğunu merak ediyor. Yeni bir video, her zaman açık ekranda ne kadar pil tüketimi olduğuna ve duvar kağıdını kapatmanın bu pil tüketimini azaltıp azaltmadığına ışık tutuyor.

iPhone 14 Pro Max her zaman açık ekran ne kadar şarj tüketiyor?

Modelleri satın alan kullanıcılar her zaman açık ekranın farklı yönlerini özelleştiremediler, ancak geçen ay yayınlanan iOS 16.2 güncellemesinden itibaren Apple, kullanıcılara Kilit Ekranı karartılmışken duvar kağıdını ve bildirimleri etkinleştirme veya devre dışı bırakma seçenekleri sundu.

Duvar kağıdını devre dışı bıraktığınızda, saat, tarih, iOS kilit ekranınızda ayarladığınız tüm widget’lar ve etkinleştirilmişse son bildirimler dışında her zaman açık ekran siyah olur. YouTuber PhoneBuff, duvar kağıdını etkinleştirmenin veya devre dışı bırakmanın genel iPhone pil ömrünü etkileyip etkilemediğini test etti.

Testte, her zaman açık ekran için duvar kağıdının etkinleştirilmesiyle, bir iPhone 14 Pro’nun her zaman açık ekranda devre dışı bırakılan duvar kağıdı için saatte %0,6’ya kıyasla saatte yaklaşık %0,8 oranında güç tükettiği tespit edildi.

Videoda PhoneBuff, iPhone 14 Pro‘nun her zaman açık ekran teknolojisini Samsung Galaxy S22 Ultra ile de karşılaştırdı. Bu karşılaştırmada bulunan ilginç bir nokta, Galaxy S22 Ultra’nın, muhtemelen ekranda uzun süre ekranda gösterilen statik bir görüntünün OLED yanmasını önlemek için, her zaman açık olan ekranda saati hareket ettirmesiydi.

iPhone’da zaman ve diğer tüm bilgiler yerinde kaldığı için böyle bir şey olmuyor. iPhone 14 Pro ve Galaxy S22 Ultra, test sırasında aynı oranda batarya tüketimi yaptı ve 24 saat her zaman açık ekranda kaldıktan sonra %84’e ulaştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz