Ana Sayfa Haberler Apple kendi ekranını ürünlere entegre etmeye hazırlanıyor

Apple kendi ekranını ürünlere entegre etmeye hazırlanıyor

0

Bloomberg’te yayınlanan bir habere göre Apple, mobil cihazlarının ekranlarını şirket içi ekran teknolojisiyle değiştirmeye gelecek yıl başlayacak. Teknoloji devinin 2024’ün sonlarında en üst düzey Apple Watch modelleri ile başlayacağı ve cihazların mevcut OLED ekranlarını kendi microLED teknolojisiyle değiştireceği bildiriliyor.

Apple kendi microLED ekranlarını üretiyor

Bloomberg, Apple’ın yerli ekran teknolojisinin iPhone da dahil olmak üzere diğer cihazlarına da geleceğini söylüyor. Yeni ekran, daha canlı renklerle daha parlak ve şuanlık bilinene göre saat yüzleri ve diğer içerikler camın üzerine işlenmiş gibi gösterecek.

Kaynaklar, Apple’ın kendi ekranını geliştirme girişimini ilk olarak 2018’de bildirmişti. Görünüşe göre, Apple başlangıçta teknolojisini 2020’de tanıtmak için çalışıyordu, ancak geliştirmeyle ilgili maliyetler ve teknik zorluklar nedeniyle engellendi. Aynı endişeler, şirketin planlarına daha büyük ekranlar eklemesini de engelledi ve Apple Watch’ı şirket içi ekranlı ilk cihaz yapmaya odaklanmaya yöneltti.

Teknoloji devinin geliştirilmesi için birkaç milyar dolar harcadığı ve şimdiden yeni ekranı Apple Watch Ultra‘nın yeni modelinde test ettiği bildirildi. Şirket aynı zamanda ekranları Santa Clara, California’daki tesisinde test ediyor, ancak son adımda seri üretimini dışarıdan temin edebilir.

Apple’ın kendi ekranlarına geçişi, başta Samsung ve LG olmak üzere tedarikçileri için büyük bir darbe olabilir. Ancak üreticiler bir süredir buna hazırlanıyor da olabilir. Ne de olsa Apple’ın üçüncü taraf şirketlere bağımlılığı azaltmak için kendi bileşenlerini geliştirdiği bir sır değil. Daha önce Intel işlemcilerden Mac bilgisayarlar için kendi işlemcisine geçmişti, ayrıca da 2025 yılına kadar kendi kablosuz yonga setlerini iPhone’larda kullanmayı planladığı biliniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz