Ana Sayfa Haberler Apple’ın Windows için sunduğu uygulamalar RealityOS ve xrOS sistemlerini ortaya çıkarttı

Apple’ın Windows için sunduğu uygulamalar RealityOS ve xrOS sistemlerini ortaya çıkarttı

0

Apple, kısa bir süre önce, Windows için Apple Music, Apple TV ve Apple Devices uygulamalarının önizleme sürümleri Microsoft Store’da keşfedildi ve bu uygulamalardan birinin Apple’ın yakında çıkacak olan karma gerçeklik kulaklık işletim sistemine ait bazı satırlar sakladığı ortaya çıktı.

RealityOS ve xrOS nihayet göründü

Apple Devices uygulamasının, kullanıcıların Windows makinelerinde çeşitli Apple aygıtlarını yönetmesine izin vermesi amaçlanıyor. Bu işlevsellik, geleneksel olarak iTunes’da yer alırken, macOS’ta ise Finder’a taşındı. Windows kullanıcıları, gerekirse Apple cihazlarını yönetmek için iTunes’u kullanmaya devam edebilir, ancak Apple, Windows için “Apple Music” gibi bağımsız uygulamalar üzerinde çalışırken, Windows için iTunes’un ömrünün sonuna yaklaştığı ve cihaz yönetimi işlevlerinin değiştirilmesi gerektiği anlaşılıyor.

Twitter kullanıcısı @aaronp613, Windows için yeni Apple Devices Preview uygulamasını araştırdıktan sonra, hem “Reality OS” hem de “xrOS“a atıfta bulunulduğunu keşfetti.

Bloomberg’den Mark Gurman, bir süredir Apple’ın AR platformuna “realityOS” veya “rOS” adını vermeyi planladığını söylemişti, ancak geçen ay Apple’ın planlarını güncellediğini ve platforma “xrOS” adını vereceğini açıkladı. Bu isim, hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik deneyimlerini kapsayacak şekilde “genişletilmiş gerçeklik” anlamına geliyor.

Hafta sonu Gurman, Apple’ın AR platformunu bu ay tanıtmayı hedeflerken, şirketin şimdi geleneksel bahar medya etkinliği zamanı civarında bir tanıtım yapmayı planladığını bildirdi. Geliştiriciler için daha eksiksiz bir tanıtım, Haziran ayında WWDC’de, yılın ilerleyen zamanlarında gerçek ürün lansmanından önce gelecek.

Bu tanıtım zaman olarak hızla yaklaşırken, Apple’ın diğer uygulamalarını ve platformlarını kulaklık ve “xrOS” ile entegre olacak şekilde hazırlaması şaşırtıcı değil, ancak Windows için yeni Apple Devices Preview uygulamasındaki referanslar büyük olasılıkla Apple tarafından yanlışlıkla eklenmiş olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz