Ana Sayfa Haberler Tim Cook, 100 milyon dolarlık maaşına indirim yapacak! Peki neden?

Tim Cook, 100 milyon dolarlık maaşına indirim yapacak! Peki neden?

0

Apple CEO’su Tim Cook’un bugün yayınladığı vekalet açıklamasına göre, 2022’de toplam tazminatı 99.4 milyon dolardı. Tazminatı arasında 3 milyon dolarlık bir maaş, kabaca 83 milyon dolarlık hisse senedi ödülü ve 13,4 milyon dolarlık diğer tazminat kalemleri vardı. Cook’un 2021’de ise toplam tazminatı 98,7 milyon dolardı.

Tim Cook, 100 milyon dolarlık maaşına indirim yapacak!

Bloomberg’den Mark Gurman’ın belirttiği gibi Cook, 2023’te önemli bir maaş kesintisi yapacak. Hissedar geri bildirimlerine ve Cook’un geri bildirimler ışığında tazminatını ayarlama tavsiyesine dayanarak dosya, 2023 için hedef tazminatının 49 milyon dolar olacağını gösteriyor. Bu ücret, 2022’deki hedef tazminatından %40 daha az.

Apple Tazminat Komitesi, ücret kesintisine rağmen, şirketin 2011’den beri CEO olarak görev yapan Cook liderliğinde 2022’de “olağanüstü performans” gösterdiğini söyledi. 2023 hedef sermaye ödülü ise %50 ila %75 olarak açıklandı.

Apple’ın 10 Mart’taki yıllık hissedarlar toplantısı öncesinde Cook, hissedarlara geçen yılı yansıtan bir mesaj paylaştı ve aşağıda bir alıntı yaptı:

Enflasyondan Doğu Avrupa'daki savaşa ve pandeminin kalıcı etkilerine kadar bugün hepimizin karşı karşıya olduğu küresel zorluklar, bunu kasıtlı ve düşünceli bir eylem zamanı haline getiriyor. Ama gelecekten geri çekilme zamanı değil. Apple'ı her zaman uzun vadeli yönettik ve bu, inovasyona, insanlara ve dünyada yaratabileceğimiz pozitif farka yatırım yapmaya devam etmek anlamına geliyor.

Bugün, şimdiye kadar sahip olduğumuz en güçlü ürün ve hizmet yelpazesine sahibiz ve teknolojimiz, kullanıcılarımızın karşısına hiç bu kadar farklı şekillerde çıkmamıştı. Ve en son yeniliklerimiz, çoğumuzun yaratıcılığımızı kullanmasına, sevdiklerimizle bağlantı kurmasına, eğlence ve neşe bulmasına ve daha güvenli, sağlıklı hayatlar yaşamasına yardımcı oluyor.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz