Ana Sayfa Haberler Apple M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini tanıttı

Apple M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini tanıttı

0

Apple bugün, Apple silikonun çığır açan güç verimliliği performansını yeni zirvelere taşıyan iki yeni nesil SoC (çip üzerindeki sistemler) M2 Pro ve M2 Max’i duyurdu. M2 Pro, 32 GB’a kadar hızlı birleştirilmiş bellekle birlikte 12 çekirdeğe kadar CPU ve 19 çekirdeğe kadar GPU sunmak için M2 mimarisini ölçeklendirir. M2 Max, 38 çekirdeğe kadar GPU, iki kat birleşik bellek bant genişliği ve 96 GB’a kadar birleşik bellek dahil olmak üzere M2 Pro’nun yeteneklerini geliştirir.

Apple M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini tanıttı

Watt başına sektör lideri performansı, onu profesyonel bir dizüstü bilgisayar için dünyanın en güçlü ve güç açısından verimli çipi yapar. Her iki yonga da, daha hızlı 16 çekirdekli Neural Engine ve Apple’ın güçlü medya motoru gibi gelişmiş özel teknolojilere sahip. M2 Pro, Mac mini’ye profesyonel performans getiriyor. M2 Pro ve M2 Max, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’nun oyunun kurallarını değiştiren performansını ve yeteneklerini ilk kez daha da ileriye taşıyor.

M2 Pro: Profesyonel İş Akışları için Yeni Nesil Performans

İkinci nesil 5 nanometre işlem teknolojisi kullanılarak üretilen M2 Pro, M1 Pro’dan yaklaşık yüzde 20 daha fazla ve M2’deki miktarın iki katı olan 40 milyar transistörden oluşur. M2’nin iki katı olan 200 GB/s birleşik bellek bant genişliğine ve 32 GB’a kadar düşük gecikmeli birleşik belleğe sahiptir. Yeni nesil 10 veya 12 çekirdekli CPU, sekiz adede kadar yüksek performanslı çekirdek ve dört yüksek verimli çekirdekten oluşur ve M1 Pro’daki 10 çekirdekli CPU’dan yüzde 20’ye kadar daha hızlı çok iş parçacıklı CPU performansı sağlar. Adobe Photoshop gibi uygulamalar, ağır iş yüklerini her zamankinden daha hızlı çalıştırır ve Xcode’da derleme, en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro’ya göre 2,5 kata kadar daha hızlı.

M2 Pro’daki GPU, M1 Pro’daki GPU’dan üç fazla olmak üzere 19 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilir ve daha büyük bir L2 önbelleği içerir. Grafik hızları, M1 Pro’nunkinden yüzde 30’a kadar daha hızlıdır, bu da görüntü işleme performansında büyük artışlar sağlar ve konsol kalitesinde oyun oynamayı mümkün kılıyor.

M2 Max: Profesyonel Bir Dizüstü Bilgisayar İçin Dünyanın En Güçlü ve Verimli İşlemcisi

M1 Max’ten 10 milyar daha fazla ve M2’den 3 kat daha fazla olan 67 milyar transistörle M2 Max, Apple silikonun performansını ve yeteneklerini daha da ileriye taşıyor. 400 GB/s birleşik bellek bant genişliği M2 Pro’nun iki katı, M2’nin 4 katıdır ve 96 GB’a kadar hızlı birleşik belleği destekler. Çok büyük dosyalar anında açılır ve birden çok profesyonel uygulamada çalışmak inanılmaz derecede hızlı ve akıcıdır. M2 Max, M2 Pro ile aynı yeni nesil 12 çekirdekli CPU’ya sahiptir. GPU, 38 adede kadar çekirdeğe kadar çok daha güçlüdür ve daha büyük bir L2 önbelleğiyle eşleştirilmiştir. Grafik hızları, M1 Max’ten yüzde 30’a kadar daha hızlı tırmanıyor. 96 GB belleğin yanı sıra, M2 Max özellikli yeni MacBook Pro, rakip sistemlerin bile yürütemeyeceği grafik açısından yoğun projelerin üstesinden gelebilir.

2 M2 Max ile MacBook Pro, güçlü görsel efektlerden makine öğrenimi modellerini eğitmeye ve gigapiksel görüntüleri birleştirmeye kadar ister prize takılı ister pil gücüyle çalışıyor olsun inanılmaz performans sunar. M2 Max, profesyonel bir dizüstü bilgisayar için dünyanın en güçlü ve verimli yongası.

Özel Teknolojilerle Yetenekleri Artırma 

M2 Pro ve M2 Max, güncellenmiş özel teknolojilere sahiptir:

  • Hem M2 Pro hem de M2 ​​Max, Apple’ın saniyede 15,8 trilyon işlem yapabilen ve önceki nesle göre yüzde 40’a kadar daha hızlı olan yeni nesil, 16 çekirdekli Neural Engine’i içerir.
  • M2 Pro, donanım hızlandırmalı H.264, HEVC ve ProRes video kodlama ve kod çözme dahil olmak üzere son derece güçlü ve verimli bir medya motoruna sahiptir ve çok az güç kullanırken birden fazla 4K ve 8K ProRes video akışının oynatılmasına olanak tanır. M2 Max, M2 Pro’dan 2 kata kadar daha hızlı video kodlama sağlayan iki video kodlama motoruna ve iki ProRes motoruna sahiptir.
  • Apple’ın en yeni görüntü sinyali işlemcisi, daha iyi gürültü azaltma sağlar ve Neural Engine ile birlikte kamera görüntü kalitesini iyileştirmek için hesaplamalı video kullanır.
  • Yeni nesil Secure Enclave, Apple’ın sınıfının en iyisi güvenliğinin kritik bir parçasıdır.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz