Ana Sayfa Apple Apple Watch modelleri için kan şekeri ölçme teknolojisine az kaldı!

Apple Watch modelleri için kan şekeri ölçme teknolojisine az kaldı!

0

Apple Watch modelleri, sağlık alanındaki uygulamaları ve özellikleri sayesinde çıktığından beri oldukça dikkat çekiyor. Öyle ki uzun süredir şirketin Apple Watch modellerine kan şekeri ölçme teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bugün ortaya çıkan haberlere göre teknoloji devi, bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Watch modelleri, deri üzerinden kan şekeri ölçecek!

Apple, uzun süredir Apple Watch modellerine kan şekeri ölçme teknolojisini getirmek için çalışıyor. Bugün ünlü Apple analisti Mark Gurman’ın kaleme aldığı habere göre şirket, bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti. Firmanın bu çalışmadaki temel amacı, insanlardan herhangi bir kan ya da örnek almadan deri üzerinden kan şekerini ölçmek.

Teknoloji devi, bunu tabii ki son zamanlarda EKG uygulamasıyla da gündemden düşmeyen Apple Watch modelleriyle yapacak. Apple’ın bu konu için geliştirdiği cihaz, şu an için ortalama bir iPhone boyutunda. Fakat belirtmek gerekiyor ki şirket, bunu ilk geliştirmeye başlandığı zaman ortalama bir masanın üst kısmı boyutundaydı.

Uber, iPhone’lar için yeniden tasarlandı: İşte yeni arayüz!

Firmanın kan şekeri ölçme teknolojisini akıllı saatlerine yerleştirmesi için bir süre daha üzerinde çalışması gerekiyor. Bu nedenle konu üzerinde seneler içinde büyük bir ilerleme kaydetse de ne zaman geleceği şu an için belli değil.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, Steve Jobs ile ilk olarak 2010 yılında kan şekeri takibi üzerine çalışmalara başladı. Deri altından kan şekeri ölçme teknolojisi şu an hala Apple tarafından şeker hastalarıyla birlikte test ediliyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Watch modellerinde başka hangi sağlık özellikleri gelmeli? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz