Ana Sayfa iPhone iPhone’da istenmeyen aramalar nasıl engellenir?

iPhone’da istenmeyen aramalar nasıl engellenir?

0
temsili görsel

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişim kurmak çok daha kolay hale geldi. Bu doğrultuda tek tuşla bile dünyanın öbür ucundaki birini aramak mümkün. Fakat bu kadar ulaşılabilir olmak bazen rahatsız edici oluyor. Bunu engellemek adına numara engelleme gibi yollara başvurulabilir. Peki, iPhone ‘lar için istenmeyen arama nasıl engellenir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone modelleri için istenmeyen arama engelleme

iPhone’lar için istenmeyen aramaları engellemek tıpkı arama yapmak kadar kolay. Atılacak birkaç adım sayesinde ulaşması istenmeyen kişiler, kolayca engellenebilir. Öte yandan unutmamak gerekiyor ki iPhone üzerinden birinin engellenmesi halinde ayrıca ek olarak Mail ve iMessage üzerinden de otomatik olarak engelleniyor.

Yani bir kişiyi engellemek sosyal medya platformları dışında birçok yerden de ulaşmasının önüne geçecek. iPhone’larda istenmeyen arama engellemek için şu adımları takip edilebilir:

Dünyanın en beğenilen şirketleri açıklandı: Apple kaçıncı sırada?

  • iPhone Telefon uygulamasına girin.
  • Telefon uygulamasındaki Kişiler’den engellemek istediğiniz kişiye tıklayın.
  • Kişinin profilinde en alta inin ve “Bu Arayanı Engelle” butonuna tıklayın.
  • Bu Arayanı Engelle dedikten sonra ekranda beliren Kişiyi Engelle seçeneğine tıklayın.

iPhone’lar için ayrıca engellenen kişileri yönetmek de mümkün. Engellenen kişileri görmek ya da onların engellerini kaldırmak için aşağıda yer alan adımları sırasıyla takip edebilirsiniz.

  • iPhone Ayarlar
  • Telefon uygulaması
  • Engellenen Kişiler

Bu alanda engellenen kişilerin bir listesi olacak istediğiniz kişinin engelini kaldırmak için Düzenle’ye tıklayarak numaranın sol tarafında belirecek kırmızı renkteki “-” sembolüne basmak yeterli olacaktır.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu makale sizin için yararlı oldu mu? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz