Ana Sayfa Apple En büyükleri geliyor: iPhone 16 Ultra için ilk detaylar belli oldu!

En büyükleri geliyor: iPhone 16 Ultra için ilk detaylar belli oldu!

0

Apple’ın son zamanlarda yeni seride ek bir model daha çıkaracağı biliniyor. Ünlü Apple analisti Mark Gurman, bu modelin adının iPhone 16 Ultra olacağını belirtti. Ek olarak eylül ayında beklenen iPhone 15 serisinde Ultra modelin yer almayacağını açıkladı. Öyle ki Mark Gurman, yeni model için nelerin farklı olacağını dile getirdi. Peki, akıllı telefon için neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 Ultra için portsuz tasarım bekleniyor!

Ünlü analist Mark Gurman, iPhone 16 Ultra için beklenen detayları aktardı. Analiste göre Apple, yeni çıkacak Ultra modeliyle daha önce görülmemiş bir devrim yaratacak. Öyle ki akıllı telefon için USB-C bağlantı noktası olmayan bir tasarım benimseyecek.

temsili

Apple, geçen yıl gelen yasa nedeniyle modellerinde Lightning yerine USB-C bağlantı noktasına geçiş kararı aldı. Hatta bugün ortaya çıkan görselde iPhone 15 modelindeki USB-C bağlantı noktası da ortaya çıktı. Fakat şimdi ise iPhone 16 serisinden bir model için port bulunmayacak. Serideki diğer modeller için bu konuda herhangi bir bilgi yok.

iPhone 15 tasarımı ve USB-C bağlantısı gün yüzüne çıktı! İşte görüntüler

Öte yandan yine Mark Gurman’ın Ultra modeli için yaptığı açıklamaya göre Apple; ek kamera iyileştirmeleri, daha hızlı bir işlemci ve daha büyük bir ekran sunacak. Tabii ki bunların karşılığında fiyat etiketi konusunda da şirket, doğal olarak yükseltmeye gidecek. Bu şekilde akıllı telefonun şimdiye kadar çıkan modellere göre her açıdan en büyüğü olması bekleniyor.

Tasarımcı Jonas Daenert, Apple Watch Ultra modelinden yola çıkarak iPhone 16 Ultra’nın nasıl görüneceğine dair bazı çizimler yaptı. Titanyum kasa, yuvarlak kenarlar ve çıkıntılı tuşlarla yeni çıkacak Ultra modelinin aşağıdaki gibi benzer bir tasarımla gelmesi muhtemel.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin yeni bir Ultra modelinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz