Ana Sayfa Apple Gerçek bir amiral gemisi: iPhone 15 Ultra için neler bekliyoruz?

Gerçek bir amiral gemisi: iPhone 15 Ultra için neler bekliyoruz?

0

Apple, sonbahar başlangıcında iPhone 15 serisini tanıtacak. Öyle ki firma, seride en üst model olan iPhone 15 Ultra modeli de seride yer alacak. Fakat bu akıllı telefonun hem fiyat açısından hem de özellikler bakımından diğer modellere göre ayrıcalı özellikler taşıyacağı biliniyor. Peki amiral gemisi iPhone modeli için neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 15 Ultra için tüm bilinenler

Apple, iPhone 15 Ultra’da 3 nm üretim sürecinden geçen A17 Bionic işlemcisini kullanacak. Firma, bu işlemci ile akıllı telefonda diğer ve önceki modellere oranla önemli bir hız artışı sağlarken güç kullanımını da en az seviyede tutacak.

Sonbahar başlangıcında eylül ayında pazara çıkacak ürün, ilk kez USB-C bağlantı noktasıyla tanıtılan iPhone modeli olacak. Ek olarak önceki seride de olduğu gibi iPhone 15 Ultra dahil serideki tüm modeller, Dinamik Ada‘ya sahip olacak.

Sarı iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı

iPhone 15 Ultra, daha önce ortaya çıkan haberlere göre tasarım olarak da önceki ve serideki diğer modellerden ayrılacak. Akıllı telefon, 8.25 mm kalınlığında olacak ve daha sağlam olması için malzeme olarak titanyum kullanılacak. Bu nedenle cihazın renk seçeneklerinin de sınırlı olacağı düşünülüyor. Çünkü Apple, titanyum malzeme kullandığı akıllı saatinde de ten renk seçeneği kullandı.

iPhone 15 Ultra’nın tasarımında ayrıca tüm tuşlar da değişecek. Firma, ses tuşlarını iki tane küçük yerine bir tane uzun şeklinde sunacak. İkonik ses tuşu da aşağı yukarı yerine dokunmatik şeklinde tasarlanacak.

Telefonun fiyat etiketi için de ciddi anlamda bir artış bekleniyor. Çünkü modelin tüm teknik özellikleri ve tasarım öncekilere göre farklılık gösterecek. iPhone 15 Ultra’nın başlangıç fiyatı 1.299 dolar yani 24 bin 635 Türk Lirası + vergiler şeklinde olacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Akıllı telefon için beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz